Jeg er ingen stjernekikker av særlig format, men er vel omtrent like fascinert av det som finnes der ute i verdensrommet som min neste. Du skal ikke kimse av en god stjernehimmel, men det er dessverre noe jeg ser forsvinnende sjelden, bosatt midt i byen som jeg er. Men man kan drømme seg ut i universet like fullt, gjennom science fiction-filmer, ymse litteratur og selvfølgelig også musikk.

Jeg har samlet 250 sanger med S-ordet i tittelen, og det skal sies at jeg har jukset litt i den forstand at jeg også har valgt å inkludere «star» eller «stjerne» i overført betydning, som for eksempel i «Video Killed The Radio Star» og «Ei stjerne som deg». Det til side er dette litt av en spilleliste med en ellevill og fordomsfri variasjon. Her er David Bowie (med hele fem låter), deLillos, Joni Mitchell, Everything But The Girl, Sigur Rós, Marilyn Manson, Stevie Wonder, Muse, Kendrick Lamar og New Jordal Swingers side om side som om det var den naturligste ting av verden, i tillegg til en hel bråte med andre artister i alle mulige sjangere.

Har jeg glemt nettopp din stjernelåt? Gi i så fall lyd fra deg. Det er ingen grunn til at ikke denne spillelisten skulle kunne gjøres lengre.

Sjekk også: Iain Matthews spiller på Kampen