For et par måneder siden publiserte jeg spillelisten Bare bra låter som… ja, inneholdt bare bra låter. Der samlet jeg 100 favorittlåter fra populærmusikkens innholdsrike historie, en øvelse jeg synes var såpass festlig at jeg har gjort den på nytt og samlet ytterligere 100 perler i en liste jeg tror bør kunne gi mye glede til flere enn meg.

Sjekk også: Bare bra låter 1

Her hopper jeg glatt mellom sjangere, fra tidlig blues og rock’n’roll til disco og moderne dansemusikk, fra country til hip hop, fra southern rock til punk, og så videre. Det er sikkert ikke så mange spillelister som kan skilte med Sex Pistols, Rick James, Aretha Franklin, The Stooges, Fine Young Cannibals, Frank Zappa, Manfred Mann’s Earth Band, Prefab Sprout, Koko Taylor, Nick Drake, Simply Red, Pixies, The Allman Brothers Band, Ol’ Dirty Bastard, Public Enemy, Fra Lippo Lippi, The Dave Clark Five, U2, Patsy Cline, Steely Dan og Dexter Gordon i samme slengen, men det gjør altså denne. Og siden det på denne dagen er nøyaktig 50 år siden The Velvet Underground & Nico ble utgitt, åpner jeg kledelig med «Sunday Morning».

Fellestrekket er topp kvalitet, i det minste i mine ører. Håper du også kan finne både positive gjenhør med låter du kanskje har glemt, for ikke å snakke om å gjøre noen nye oppdagelser. Ubeskjedent nok vil jeg tross alt hevde at jeg har laget en veldig god spilleliste her. God søndag!