Noen ganger må man litt ned i tempo. Veldig mange jeg kjenner – meg selv inkludert – lever hektiske tilværelser, og har behov for litt sjelefred i blant. Jeg snakker ikke for alle, men når jeg er sliten og trenger hvile er det få ting som trumfer å lytte til litt nedpå og behagelig musikk som ikke utfordrer meg altfor mye, spesielt ikke med høy lyd.

Lazy Sunday er den foreløpig siste spillelisten jeg har laget i en serie med litt rolige sådanne. Her er som vanlig 100 sanger eller musikkstykker som for meg er ren balsam for sjelen. Her er tempoet sjelden stort å skryte av, vræling og fuzzpedaler fraværende og de store faktene helt og holdent tilsidesatt. Det betyr ikke det samme som at musikken her er kjedelig eller likegyldig. Tvert imot. Det er når du kan si noe fint med små fakter at du kanskje virkelig lykkes som utøver. Går du stille i dørene og samtidig setter spor etter deg er du definitivt inne på noe.

Her er pop, klassisk, elektronika, jazz, ambient og mye mer i skjønn forening. Blant artistene og komponistene som bidrar med nydelig musikk til denne spillelisten er Ketil Bjørnstad, James Taylor, Talk Talk, Gurls, Mary Chapin Carpenter, Astor Piazzolla, Knut Roppestad, Aimee Mann, Julee Cruise, Jan Eggum, Jóhann Jóhannsson, Kiasmos, Ingeborg Oktober, Frøkedal, Chet Baker, Eldkvarn, Anatoly Lyadov, Wayne Shorter, Sondre Lerche, Dumdum Boys, Frank Sinatra, Everything But The Girl og veldig mange andre bra folk. Det er garantert masse fin musikk her du ikke har hørt før, og forhåpentligvis finner du også noen gamle favoritter. Og det vil jeg bare ha sagt, at kommer du ikke ned i hvilemodus med denne listen, får du heller prøve en av de foregående:

Smooth SundayCool Sunday, Sunday Moods, I Love Sundays og Sunday Mornin’ Comin’ Down