Det skal sies at det er en forholdsvis håpløs oppgave å lage en spilleliste med de beste Prince-låtene. For det første må jeg innrømme et begrenset kjennskap til store deler av katalogen hans. Jeg har alltid hatt et MYE sterkere forhold til 80-tallsproduksjonen enn det meste han ellers har utgitt. For det andre glimrer en stor del av katalogen med sitt fravær i streamingsammenheng. Han har fjernet musikken sin fra Spotify, og i Tidal er det store hull i utvalget.

Da nyheten om Prince’ bortfall kom for under to døgn siden, skjønte jeg ikke helt hva som traff meg. Det var rett og slett FOR tett innpå David Bowies dødsfall til at vi kunne oppleve at enda en musikalsk legende ble tatt fra oss. Hvordan kunne dette være mulig? Men mulig var det.

Men heldigvis, om mannen er død er ikke festen over av den grunn. Jeg har gjort et forsøk på å samle Prince’ 57 beste låter (blant tilfanget i Tidal) og attpåtil vært dum nok til å rangere dem. Jeg er mer trygg på rangeringen av de fem første enn de fem siste, for å si det sånn, og jeg tar for gitt at plasseringen av de forskjellige låtene vil kunne vekke en smule «diskusjon». Dette er likevel 57 låter – én for hvert år han levde – de fleste med et normalt fungerende sett ører vil være enige om er kanonbra, og de utgjør bare toppen av det enorme isfjellet som var Prince’ samlede produksjon. Flere tusen låter er for øvrig uutgitt, så vi aner ikke hva vi kan ha i vente – eller hvordan disse forvaltes. Akkurat det skal bli spennende å følge med på.

Nå skal vi imidlertid høre Prince’ 57 beste låter. Det er bare å fryde seg! Måtte festen der oppe bli ekstra bra.

Sjekk også: David Bowies beste låter