Stakkars Beatles-samlere! Ikke for det, de er kanskje glade for å bla opp 4290 kroner for boksen med alle George Harrisons studioalbum på vinyl i en lekker boks? Det der med platesamling er et tveegget sverd. Det er noe av det deiligste som finnes virkelig å kunne gi seg hen til den slags drifter, men på den annen side kan det også være veien til ruin, skilsmisse og slikt noe. Så altså: Jeg er glad det ikke er meg, men jeg er samtidig litt misunnelig på dem som tar seg råd til denne boksen.

For en ukes tid siden sto jeg sammen med noen venner på en konsert da en bekjent av dem kom bort og begynte å diskutere nettopp George Harrison-boksen som da var noen få dager unna, og alle de lekre Paul McCartney-utgivelsene han drev og kjøpte for tiden. Ung fyr, full av entusiasme, men også et litt fortvilet blikk som rommet et slags rop om hjelp – eller detox. I overført betydning, altså.

Les også: Norges lekreste matbok – her er Maaemo mellom to stive permer

Men nå er boksen her, vår mann er kanskje 4290 kroner fattigere, og forhåpentligvis også strålende fornøyd. Klikker du på lenken i bildet kan du se litt av innholdet og bli fristet selv. Selv har jeg – iallfall foreløpig – nøyd meg med å skrive noen ord om Harrisons solokarriere på oppdrag fra plateselskapet Universal som nå sitter på rettighetene til alle ting Beatles, og har du lyst til å lese det jeg har skrevet finner du artikkelen her.