Jævlig bra countrymusikk – 100 kanonbra låter på et brett

Noen ganger er det bare god countrymusikk som gjør jobben. Jeg elsker popmusikk og rock’n’roll, all slags dansemusikk, hip-hop, metall, jazz og klassisk musikk – bevare meg vel, det skulle jo bare mangle. Men noen ganger må jeg høre country. Det er noe med de klassiske countrylåtenes omgang med “affairs of the heart” som treffer hardere og dypere enn alt annet. Og det er ikke bare hjerte smerte vi snakker om her, men alskens universelle hverdagsskildringer sett med forskjellig blikk.

Her har jeg laget en spilleliste med 100 favoritter innen genren. Her er legender som Hank Williams, George Jones, Patsy Cline og Johnny Cash sammen med ungt blod som Chris Stapleton, Maren Morris, Sturgill Simpson og Robert Ellis, samt et kobbel av talent imellom. Siden Tidal og Spotify ikke har nøyaktig samme utvalg er det kun 96 av sangene som er identiske på begge lister. Fire er eksklusive for hver av dem.

Samma det – fellesnevneren er at alle låtene er fantastiske, countrymusikk på sitt aller beste. Håper du finner mye du liker her.

Sjekk også: Hello, my name is Johnny Cash

Skrevet av
More from Erik

Gratulerer med 74-årsdagen, Neil Young! – Her er 74 favorittlåter

Alle som har sett traileren til Mountaintop, dokumentarfilmen om innspillingen av Neil...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.