Jeg har nettopp besøkt Texas, og det for første gang på 21 år! Det var godt å komme tilbake til The Lone Star State etter så lang tid, med dens mange myter og stereotyper på alle kanter, og ikke minst, all den gode musikken.

Med kun fire dager ble det dessverre ikke mange musikalske opplevelser. Det nærmeste jeg kom var bandet Lonestar som spilte på verdens største honky tonk, Billy Bob’s i Fort Worth, og jeg fikk bare med meg en låt før det var tid for å dra. Litt ergerlig, men jeg har de siste dagene brukt en del tid på å høre texasmusikk, og denne spillelisten er resultatet.

Mesteparten på denne listen er country, blues eller ting i den duren. Både outlawtradisjonen og den klassiske singer/songwriteren har dype røtter i Texas, og noen av verdens mest toneangivende bluesutøvere likeså. Men i tillegg til Willie Nelson, Guy Clark, Lyle Lovett, Blind Lemon Jefferson, Stevie Ray Vaughan og så videre, har Texas fostret blant annet Beyoncé, Christopher Cross, Roy Orbison, Meat Loaf og Erykah Badu, så en viss variasjon er definitivt ivaretatt her. Ikke alle artistene på listen er født i Texas, men har på et eller flere vis markert seg som hjemmeværende her likevel.

Dette er en spilleliste som selvsagt kunne vært endeløs, men som per nå er på 160 sanger. Den kan godt bli lenger med gode innspill, så har du noen texasfavoritter du vil slå et slag for, skader det ikke å gi lyd.

Sjekk også: Whitney Rose – countryartist med schwung