Norsk musikk, ass! Det er mulig den ikke er best i hele verden, men når det gjelder ny musikk er det norske utgivelser jeg følger med klart størst interesse. De siste årene – det begynner å bli noen – har kvalitetsnivået bare økt og økt, innen de fleste sjangere. Stadig dukker nye stortalenter opp, og gamle kjenninger slutter heller ikke å levere.

Som innehaver og eneste involverte i bloggen du leser nå, følger jeg norsk musikkliv så tett jeg kan. I og med at jeg ikke tjener fem flate øre på denne virksomheten og må hente inntektene mine andre steder, er jeg ikke i stand til å følge det så tett som jeg hadde ønsket, men jeg gjør så godt jeg kan for å plukke opp så mye som mulig av all den nydelige musikken som produseres.

I enkelte perioder har det dog en tendens til å hope seg opp noe innmari. Den siste måneden har vært helt vill, med flotte nye plater med blant annet Kristian Kaupang, The Little Hands Of Asphalt, Fadnes, Inger-Katrin og Odd-Erik Lothe (som har fått med seg Mighty Magnolias som backingband). Og bare denne uken har det vært helt eksepsjonelt mye fint. Blant annet er to gode kandidater ute i kategoriene Årets poplåt og Årets sommerlåt, henholdsvis «Too Late» med Restore To Past (egen anmeldelse her) og «The Sun Is Shining» med Acres Wild godt hjulpet av Haley Shea fra Sløtface. Sondre Lerches nye single «Why Would I Let You Go» er en storslått, mer enn seks minutter lang ballade der han kanaliserer sin indre Brian Wilson i det som er en av hans mest velskrevne låter noensinne. Marte Wulffs nye plate som også er ute i dag er helt nydelig og avsluttes av «Alt det fine», en sang som er så fin at jeg får mest lyst til å grine. Og Stein Torleif Bjellas dagsferske album Øvre-Ål Toneakademi? Jøye meg!

Det er heller ikke noe å utsette på de nye singlene til Hockney (anmeldelse her), The Northern Belle, Vaarin, The Late Great og Øyvind Holm/Ida Jenshus som også er ute i dag, og vit at det er flere jeg ikke nevner som også fortjener oppmerksomhet.

Jeg har satt sammen en spilleliste med 50 låter fra den siste måneden eller så som gir meg stor glede å høre. Sjangerne er mange, artistene gamle som nye, felles er at alt er norsk og at det låter jævlig bra. Jeg sender alle mulige gode ønsker til artistene i det som er en vanskelig tid for dem og oppfordrer samtidig alle der ute til å sjekke ut alle talentene som myldrer rundt i musikknorge for tiden. Det er ikke få!