Rabagast
«Ingen venner»
(Hoppla Hesten)
[usr 5 text=»false»]

Da jeg så Kjersti Synneva Moen i front for punkbandet Rabagast første gang under Norwegian Wood-festivalen i Oslo for to år siden, var det som om lynet slo ned. En ting er at hun fremsto som en hyperenergisk frontfigur i et band med evnen til å spille veldig fort, en helt annen ting var det til dels avsinding fengende låtmaterialet. Med det korte debutalbumet Utilfreds i bagasjen leverte Rabagast et mer eller mindre tilsvarende kort sett på det som ble kalt Underwood-scenen, men du snakker om å sette spor etter seg. Låter som «Gatelangs» og «Kline på sofaen» mer enn antydet at dette var mer enn en gjennomsnittlig gjeng unge punkrockere. Her var det låtskriverkunst og seriøs melodiføring å spore også.

Det er derfor en stor glede for meg i dag å ha premiere på Rabagasts splitter nye single «Ingen venner», et minutt og 57 sekunder med velspilt og velklingende punk og, atter en gang, en melodi som vitner om at noen her skjønner hva de holder på med. «Ingen venner» er helt klassisk riffpunk som går i direkte nedadstigende linje til pionerer som Kjøtt og Oslo Børs og hele veien opp til Honningbarna, Frk. Fryd, Pappasaft og andre unge kremfolk som ikke er redde for å skru opp volumet til 11. Musikken er skrevet av gitarist Bosse Krogh Kiønig og teksten av bassist Jakob Ottesen, og sammen med trommeslager Morten Skårberg banker de livskiten ut av låta mens Kjersti med bøtter og spann av attitude og sans for breial, Michael Krohn-aktig vokal løfter den til værs.

«Ingen venner» handler om en asosial jeg-person som lever best i eget hode der hun har «lagd en verden som e helt OK», fremført på klingende trønderdialekt. Det er tøft, det er musikk som gir deg lyst på mer, og som er altfor fort forbi. Da er det jo – heldigvis – bare å spille den en gang til. Ytterligere en god nyhet er at Rabagast har tre singler til som skal slippes fortløpende, og jeg tipper at de også er drita kule.

Har du anledning til å ta en tur ut i morgen kveld, spiller Rabagast på Vaterland i Oslo, sammen med kollegaene i bandet Bakrus. Mer om det her. Da finner du også «Ingen venner» der du vanligvis strømmer musikk, men inntil det skjer kan du høre den her. God fornøyelse!

Sjekk også: Videoen til Sweethearts fantastiske single «Ghosts»