Jeg må si jeg gleder meg til å se Rocketman på kino – den nye filmen oppkalt etter en av Elton Johns desidert best kjente sanger, «Rocket Man», og så vidt jeg forstår skildrer hans tidlige år og vei til stjernene. Bohemian Rhapsody som handlet om Freddie Mercury og Queen var dessverre en skuffelse. Ikke at det var en dårlig film eller at skuespillerne – og da spesielt Rami Malek i hovedrollen – ikke leverte, men det var en film som tok seg så store friheter med sannheten at det sluttet å være morsomt på et tidlig tidspunkt. Når ikke en gang vår nære historie som er så utrolig lett å faktasjekke skildres sannferdig, er det da rart vi ikke føler at vi kan stole på noen? I et samfunn der en president som lett kan forveksles med en apekatt i Det hvite hus raljerer om «fake news» hver gang pressen omtaler noe han ikke liker (og dessuten misbruker uttrykket Rocket Man) faktisk blir hørt på og har seriøs gjennomslagskraft, er det rart journalister er under angrep, tilsynelatende mer enn noen gang før? Det er ikke så nøye med sannheten når man har noen i skuddlinjen, og det er visst ikke så farlig med sannheten når man vil lage en mest mulig salgbar film.

Nå skulle jeg for så vidt ikke gjøre annet her enn å presentere en spilleliste med Elton Johns beste sanger, så ha meg unnskyldt, men jeg har fått forståelsen av at også Rocketman er en film som tøyer sannheten. Om det er i like stor grad som Bohemian Rhapsody gjenstår å se, og jeg gleder meg like fullt. Det har først og fremst å gjøre med den fantastiske musikken, og selv om skuespiller Taron Egerton fremfører dem i stedet for vår mann, tror jeg filmen kan være både underholdende og imponerende. Her skal ingen beskylde meg for å si at jeg ikke lar tvilen komme Rocketman til gode.

Men sangene, de sangene! Elton John har gjennom en 50 år lang karriere skrevet noe av den beste musikken som er laget i denne perioden, sammen med tekstforfatteren Bernie Taupin. Det er så mange av dem også – «Your Song», «Goodbye Yellow Brick Road», «Someone Saved My Life Tonight», «Honky Cat», «I’m Still Standing», «Tiny Dancer», «My Father’s Gun», «Country Comfort», «Border Song», «We All Fall In Love Sometimes» og selvsagt «Rocket Man»… listen bare fortsetter og fortsetter. Og da de fleste trodde kilden var tom kom han tilbake fra sin kreative nedtur og laget sine mest helstøpte plater på mange år – Songs From The West Coast (2001), Peachtree Road (2004) og The Captain & The Kid (2006). For et trekløver det var, og for en komponist Elton John er!

Denne spillelisten inneholder 75 av de aller største sangene hans, inkludert den helt nye «(I’m Gonna) Love Me Again» som er skrevet til filmen og er en duett med Taron Egorton, og det er bare å gi seg hen. Dette er popmusikk omtrent så bra som du får den. Rocketman får leve sitt liv, disse sangene står fjellstøtt på egen hånd uansett hvor bra eller dårlig den måtte være.

Sjekk også: De 75 beste Rosanne Cash-låtene