Musikk var en essensiell ingrediens i David Lynch’ originale Twin Peaks-serie og den påfølgende filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me. Ikke minst var Angelo Badalamentis hypnotiserende inngangstema et stykke musikk både vi seere og Laura Palmer fikk med oss inn i evigheten, men også Julee Cruise’ nydelige «Falling» (musikk av Badalamenti, tekst av Lynch) må nevnes.

I den fantastiske nye serien der David Lynch og Mark Frost har skrevet samtlige episoder og Lynch regisserer hele sulamitten, spiller musikken en enda større rolle enn tidligere. Nå avsluttes så å si hver episode av en sang fremført i sin helhet av forskjellige artister inne på The Roadhouse i Twin Peaks. Så langt har vi blant annet sett flotte opptredener fra Au Revoir Simone, The Cactus Blossoms og Nine Inch Nails, men i forrige ukes episode kom det store høydepunktet. Da fremførte Rebekah Del Rio sin skjellsettende «No Stars», en sang som opprinnelig var å finne på hennes 2011-album Love Hurts Love Heals, men her i en ny versjon der hun akkompagneres av Moby på gitar, Nick Launay på keyboards og Mick Flowers på trommer.

Les også: Mitt vidunderlige gjensyn med Twin Peaks

Stemmen til Rebakah Del Rio ligner ikke på noe du har hørt før. Den kommer garantert fra et annet sted, og tror du ikke det tror du heller ikke på magi eller andre ting som er gøy. Jeg får ren gåsehud av å høre denne sangen, og det at Lynch bruker syv minutter på å la henne fremføre sangen i sin helhet sier mye om ham som filmskaper og kunstner. Da scenen dukket opp på tampen av den ellers glimrende episode 10 satt jeg som fjetret og trodde knapt det var mulig å synge så vakkert. Lynch har for øvrig brukt Rebekah Del Rio tidligere i en scene i Mulholland Drive der hun synger en spansk a capella-versjon av Roy Orbison-klassikeren «Crying», ikke dum den heller.

«No Stars» er skrevet av Del Rio, Lynch og John Neff og blir å finne i denne versjonen på det kommende soundtrackalbumet som slippes når den nye serien er ferdig i september.

Les også: Anmeldelse av de fire første episodene av den nye Twin Peaks-serien