I går kveld opptrådte Susanne Sundfør på BBC-programmet Newsnight der hun fremførte Scott Walkers korte, men akk så vakre «On Your Own Again». Anledningen var en kommende hyllestaften til den mediesky legenden der Sundfør er blant deltagerne. I motsetning til det smektende strykerarrangementet på originalen som er å finne på albumet Scott 4, er Sundfør kun akkompagnert av sitt eget piano og synger Walkers låt om fortvilet ensomhet som om livet står på spill. Det er intenst og aldeles nydelig.

Sjekk også: Det vakreste musikalske innslaget i Twin Peaks’ historie

Hyllestkonserten finner sted i Royal Albert Hall på tirsdag, og er du tilfeldigvis i London kan du kjøpe billetter her. Konserten vil også streames live, og da er det å følge denne lenken på tirdagskvelden. De andre artistene som opptrer er Richard Hawley, John Grant og Jarvis Cocker. Scott Walker skal faktisk også stille i et radiointervju for Cocker på BBC6, hans første på fire år. Det er en aldri så liten begivenhet i seg selv, men om han stiller under konserten spørs nok.

Her er en kommentar fra Susanne Sundfør i anledning tirsdagens begivenhet, sakset fra BBC: «As a life-long fan of Scott Walker, I’m very honoured to be performing some of his music at the BBC Proms in July. I’m incredibly excited to share his enduring talent alongside John Grant, Jarvis Cocker and Richard Hawley, and to be able to take part in such an iconic event in British culture.»

Se klippet her: