Jeg hadde nesten glemt Highasakites versjon av «Rocket Man» som de fremførte på Trygdekontoret i fjor inntil jeg kom til å tenke på den i går da jeg skrev om Aurora og hennes utrolige tolkning av «Life On Mars?» i samme program. Begge de to 70-tallsklassikerne er også tydelig beslektet ved at de foregår i verdensrommet og at planeten Mars nevnes spesielt. En annen fellesnevner er sangenes gåsehudfremkallende kvaliteter, både hva angår Elton John og David Bowies originaler, og disse to coverversjonene. Ingrid Helene Håviks krystallklare, veldig bærende og ikke minst sterkt forførende stemme, får frem innholdet og den intense ensomheten i sangen på en helt spesiell måte. Og jeg hadde ikke tenkt over det før jeg hørte denne versjonen, men det er da høyst sannsynlig at Highasakite har hentet navnet sitt fra «Rocket Man»?

Camp Echo, Highasakites tredje album, er for øvrig ute 20. mai. Det blir nok en begivenhet, kjenner jeg bandet rett.

Se også: Auroras gjesteopptreden hos Jimmy Fallon