Rule Aurora – her gjør hun “Life On Mars” til sin

Det ble litt rabalder i enkelte Facebook-grupper i går da jeg la ut en lenke til Auroras opptreden hos Jimmy Fallon der hun gjorde en bravurfigur med fremførelsen av “Conqueror” fra sitt glimrende debutalbum All My Demons Greet Me As A Friend. For to uker siden stilte den grisedyktige 19-åringen fra Os i det noe mer nedpå TV-programmet Trygdekontoret der hun simpelthen gjorde David Bowies eviggrønne “Life On Mars?” til sin egen. Armert kun med et el-piano og DEN stemmen ga hun sangen praktisk talt et helt nytt innhold. Stemmen folder seg rundt ordene, og formelig danser gjennom bilder som “It’s on America’s tortured brow that Mickey Mouse has grown up a cow” og “Rule Britannia is out of bounds to my mother, my dog and clowns”. Har noen gjort en finere versjon av denne sangen, andre enn Bowie selv? Jeg tviler. Dette er litt på høyde med Highasakites versjon av “Rocket Man” i samme program i fjor – direkte oversatt: Helt magisk!

Jeg har tidligere nevnt for Thomas Seltzer potensialet i en samleplate med de beste musikalske innslagene fra Trygdekontoret, og jeg vil ikke akkurat påstå at behoved for den utgivelsen er blitt noe mindre nå. Dæven steike!

Les også: Auroras debutplate anmeldt + de ferske platene til Hege, Frøkedal og Sval

 

Skrevet av
More from Erik

Hurra for freddan – en spilleliste

Jeg har en venninne – la oss kalle henne «Ine» – som...
Les mer

2 Kommentarer

  • Det irriterer meg litt at jeg ikke kommenterte innlegget i går med innslaget på Fallon showet.Jeg syntes at Auroras opptreden var meget bra og hun har det som en virkelig artist skal ha nemlig tilstedeværelsen,ekte innlevelse,utstråling .Innslaget gjorde at jeg tok en tur inn på youtube og kikket på noen av musikkvideoene og spesielt running with wolves fikk meg plutselig til å tenke på David Bowie når jeg så henne her.Jeg kan ikke si helt hvorfor men det ble i vertfall slik. Og nå i dag kommer dette innslaget hvor hun synger Life on mars av David Bowie og gjør dette på en magisk måte. Et sant talent er i blomst her og det skal bli spennende og følge med hennes ferd. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.