Uttrykket supergruppe er så misbrukt fra før at man får ha meg unnskyldt for å misbruke det i tittelen på dette innlegget. Det burde strengt tatt stått super gruppe – i to ord – all den tid hverken The Northern Belle eller Rattlers er mye til gjengangere på hitlister eller radiostasjoner. Et minstekrav for å benytte sammenslutningen supergruppe bør jo liksom være at artistene som er involvert spiller i sånn noenlunde kjente grupper fra før.

Men når Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra Rattlers slår sine pjalter sammen låter det unektelig supert. Dette er akustisk og nedpå country av beste sort med DE harmoniene. Kall det gjerne en bluegrassballade for kassegitar, dobro og stemmer som virker. Stine og Live synger som om de var Emmylou og Linda, Halvor blander seg i harmoniene hist og pist og løfter ting noen ekstra hakk, de akustiske gitarene klinger utsøkt og Bjørnar krydrer med sitt lekre dobrospill.

Den første singlen heter «Don’t Belong» og er skrevet av Live. Kollega Stine forteller at alle fire medlemmene skriver sanger i Silver Lining og at det er noe av det fine med bandet.

Les også: The Northern Belle på Piknik i parken og Øyafestivalen 2015

– Vi holder oss til det nedstrippa lydbildet og lar låtene snakke for seg selv. Vi startet bandet etter å ha covret hele Soul Journey av Gillian Welch på Sunday Classics på Crossroad. Det funka så bra, og det var så gøy å spille i lag at vi ikke klarte å la være.

Bra, spør du meg. «Don’t Belong» er intet mindre enn dritfin, en så pen og velklingende sang at jeg nesten omkommer av fryd. Sangen slippes offisielt 27. mai, men videoen er klar nå, så du kan både se og høre Silver Lining ved å benytte lenken øverst i saken. En EP kommer til høsten, så da er det bare å vente og glede seg.

Les også: Paul Henriksens imponerende debutalbum