Min soleklare favorittårstid er våren. Når solen titter frem, knopene på trærne springer ut i sin nesten fluoriserende grønne prakt, blomstene viser seg i alle regnbuens farger og biene begynner å summe, gatene feies og vintertøyet gjemmes bort – da er jeg på topp. Stort bedre blir det ikke.

Da må jeg også ha musikk, og helst av den typen som er litt lett i steget. Jeg har brukt den siste uken eller så på å lete frem et knippe sanger som virker skreddersydd til spaserturer på bare fortau i varmende vårsol, med solbriller på nesetippen og smil om munnen. Ingen av dem handler om vår, og flere av dem har triste tekster, men det er noe med arrangementene og tempoet på disse sangene som passer beskrivelsen perfekt og som gjør meg glad. Det er sløye «traskesanger» som Nina Simones «My Baby Just Cares For Me» og Jack Johnsons «Better Together», mer up tempo sanger som Weezers «(Girl We Got A) Good Thing» og Marshall Crenshaws «Whatever Way The Wind Blows», countryperler som Zephaniah Ohoras «High Class City Girl From The Country» og hip hop-klassikere som Skee-Los «Top Of The Stairs». Det eneste disse og de øvrige 74 sangene på listen har felles er at de setter meg i den rette vårstemningen.

Sjekk også: The Colors Turned Reds fabelaktige comebacksingle

Akkurat her og nå er dette min ultimate feelgoodliste, deilig musikk som løfter humøret i takt med varmegradene. Nyt våren, folkens!