Frustrasjonen jeg opplever av ikke å kunne høre ordentlig på all den nye musikken som utgis er stor til tider. Mars 2024 har vært en måned med et høyt antall «viktige» nye langspillere, og det er kun få av disse jeg har rukket å høre på mer enn én gang. Det er mange jeg ikke har fått hørt i sin helhet heller, men sånn er livet. Det er – på så mange måter – altfor kort.

Dog har jeg gjort et forsøk på å orientere meg i jungelen av nye utgivelser og har som vanlig laget en spilleliste med kremen av siste måneds slike. Blant annet har vi fått en rekke sterke album fra profilerte kvinnelige artister de siste 31 dagene, og jeg synes det er utrolig gledelig at det er blitt slik, at kvinner markerer seg på en arena som i bunn og grunn alltid har vært mannsdominert og tar naturlig plass. Adrianne Lenker har nok gitt ut månedens beste album. Hennes fjerde solo-LP (hun er også primus motor i Big Thief) Bright Future er en slik plate jeg strever med å legge fra meg og bli ferdig med. Andre sterke utgivelser å notere seg er kommet fra Waxahatchee, Aiofe O’Donovan, The Northern Belle, Kacey Musgraves, Sierra Ferrell, Stina Kjelstad, Sarah Shook & The Disarmers og Duesund for å ha nevnt noen av disse, og så er jeg nødt til å høre mer av Beyonces nye album for å si noe kvalifisert om det.

Også verdt å notere seg er selvsagt Nick Cave & The Bad Seeds og deres mektige nye single «Wild God» som er tittelkuttet fra det kommende albumet. Det tror jeg blir saker, og jeg gleder meg som en unge til konsert i Oslo Spektrum. Jeg har også hatt stor glede av å høre på Åge Aleksandersens siste single «Ugress og villskudd» der han har invitert med selveste Jørgen Nordeng, og øvrige navn jeg vil nevne er The Pearlfishers, Neil Young & Crazy Horse (velkommen tilbake på Spotify), Mark Knopfler som vel aldri har lignet mer på J.J. Cale enn på sin nye single «Two Pairs Of Hands», Willie Nelson som gjør en fantastisk versjon av Rodney Crowells «The Border», Bel Canto som har sluppet single nummer to fra det nye albumet, El Cuero som har gitt ut et strålende album, Sam Lee, Hoersagan, Thea & The Wild (jeg elsker tittelen «Listening To Men Talking»), Goofy Geese, Pat Reedy, trekløveret Kiasmos, Ólafur Arnalds og Janus Rasmussen, Baby Rose med Badbadnotgood, Camera Obscura, Elbow, The Hanging Stars, Marc Almond som gjør Bob Linds fantastiske «Elusive Butterfly» som en forsmak på sitt kommende coveralbum, Lady Friend, Øystein Munz, Longfield & Super Skeleton, Maggie Rogers, Jessica Pratt, Oakland Rain, Bonnie & The Jets, Billy Valentine & The Universal Truth som gjør en fabelaktig versjon av Gil Scott-Herons «Lady Day And John Coltrane», Sam Evian, Moddi, Gabrielle, Vebjørn Bråthen, Jesper Lindell, Ingvill Flottorp & Øyvind Blomstrøm, Vidar Vang & Bandet, Stian Westerhus & Maja Ratkje, Aslag Haugen & Martin Hagfors, Birds Are Better, Sam Outlaw, Acid Diver, Alexander Pettersen, Anna Kajander, The Dredge, Joe Goddard, Amalie Holt Kleive, Mío, Lady Hardanger, Gunerius & Verdensveven, Andreas Rotevatn & Lindstrøm, Richard Thompson og Utan Dom.

Sånn kunne jeg fortsatt, men hør selv. Det er veldig mye annet bra her også. Takk skal dere ha, alle flinke folk som har gitt oss all denne nydelige musikken!