Silver Lining
«Heart And Mind Alike»
(Vestkyst Records)
[usr 6 text=»false»]

Det begynner å nærme seg to år siden verden første gang hørte bandnavnet Silver Lining i forbindelse med at firkløveret Live Miranda Solberg, Halvor Falck Johansen, Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth debuterte med den vakre sangen «Don’t Belong». Da jeg skrev om den tillot jeg meg å benytte det forslitte begrepet «supergruppe» på grunn av deres bakgrunn, de to førstnevnte fra nå nedlagte (?) Rattlers, de to sistnevnte fra The Northern Belle.

I løpet av de to årene som er gått har Silver Lining også sluppet singlen «Grey», og samlet både den og «Don’t Belong» på en digital EP, for ikke å snakke om at de fire har markert seg som et utmerket liveband. Dette er nedpå, i hovedsak akustisk folk/americana for alle som er glad i tidlig Nanci Griffith, Townes Van Zandt og selvfølgelig Gillian Welch og David Rawlings, duoen som inspirerte de fire til å samles i Silver Lining.

I juni slippes endelig kvartettens debutalbum, og i dag starter den offisielle nedtellingen med førpremiere på den nye singlen «Heart And Mind Alike» her på bloggen. I likhet med både «Don’t Belong» og «Grey» er den skrevet av Live. Hun ble hedret med NOPAs låtskriverstipend under by:Larm i forrige uke da hun opptrådte som soloartist under navnet Louien (se opp for navnet, flotte ting er på gang også her). At det er hennes låter som så langt er brukt som singler i et band der alle fire skriver låter er kanskje tilfeldig, men sier kanskje også sitt om hvilken formidabel låtsnekker hun er.

Det betyr ikke at de tre andre bandmedlemmene på noen måte er uten talent i retning av å skrive strøkne låter, men når vi først skal snakke om «Heart And Mind Alike» skal det sies at den er udiskutabelt nydelig. Ifølge presseskrivet er det «skildringen av et øyeblikk av akutt lengsel. En sang om sorgen over liv som tar slutt for tidlig. Om å ønske seg å kunne leve livet for dem som er borte.»

Let me take you with me
To the place I’m going
I’ll be your keeper
Day and night
Let me take you with me
To the place I’m going
Oh love I’ll carry you
In my heart and mind alike

Jeg tror man like gjerne kan oppfatte den som en sang om hengiven og betingelsesløs kjærlighet fra ståstedet til sangens protagonist overfor en som kanskje ikke er helt i stand til å ta den imot, men der har du vel bare romantikeren i meg. Når det er sagt er kanskje ikke sangens andre vers til å misforstå, noen er borte:

I’ll be wandering for a while
Expecting to see you again
My eyes run dry
My heart runs wild
Each time I wake up and understand

«Heart And Mind Alike» er Ballade med stor B, en nydelig arrangert låt for kassegitar, pedal steel og ikke minst dobro. Strengemester Bjørnar er i sitt ess når han briljerer med en fantastisk dobrosolo som perfekt tonesetter den melankolske stemningen fra teksten.

Fikk du med deg: The Die With Your Boots On All-Star Angel Choir

Jeg har brukt mye tid og plass på å skrive om Oslos americanamiljø de siste par årene, og er det noen som er sentrale skikkelser så er det de fire medlemmene i Silver Lining. Stine er frontfigur og Bjørnar strengemaestro også i The Northern Belle, Live har altså sin solokarriere i startgropa og har skrevet platekontrakt og gode greier, og Halvor er i den forbindelse hennes mest sentrale våpendrager og samarbeidspartner. Bli heller ikke forbauset om du ser noen av dem i andre sammenhenger. Dette er folk med et «brukbart» aktivitetsnivå.

Sjekk også: 100 fete låter for 8. mars

Hva «Heart And Mind Alike» også forteller er selvsagt at det er grunn til å se frem til Silver Linings debutplate når den kommer i juni. Den vil også vise flere sider ved bandet som kan komme til å overraske dem som tror at alt de fire gjør er like stillfarent som dette.