Det er en fulldags jobb å henge med på alt som skjer innen populærmusikken, og selv om jeg ikke har så mye tid til rådighet forsøker jeg etter beste evne å få hørt så mye ny musikk jeg klarer. Atter en begivenhetsrik måned ligger bak oss, og her har jeg samlet en haug nye sanger i alle mulige sjangere i min faste månedlige spilleliste.

April har ikke vært snau. Vi har fått ny musikk med blant annet The Kinks’ Ray Davies som har brukt selveste The Jayhawks som backingband, deLillos som spilte inn et helt album hjemme i stuen til venner på Frogner (les om innspillingen her), John Mellencamp som har gitt ut sin beste plate på år og dag sammen med Carlene Carter, og første smakebit fra Fleetwood Mac-legendene Lindsey Buckingham og Christine McVies første album som duo, den geniale poplåta «In My World».

Sjekk også: Den beste nye musikken fra mars

Men det stopper så visst ikke her. Du får også strålende ny musikk fra Joe Goddard, Chris Stapleton, Colter Wall, Bare Egil Band, Twintoulouse, Finn Kalvik, Future Islands, Kaja Gunnufsen, Gorillaz, Steve Earle, Kommode, Hockney (singlen kom i januar, men jeg hadde ikke hørt «Looking» før og det er genial popmusikk), The War On Drugs, Bonnie ‘Prince’ Billy, Father John Misty, Highasakite, Cody Chesnutt, Kamasi Washington, Peter Perrett (ja, det er vår mann fra The Only Ones), Garland Jeffreys, Royal Blood, Per Gessle, Marc Mulcahy, Fionn Regan, Frida Ånnevik, Maria Solheim, Sam Outlaw, Jeff Tweedy, Benedicte Brænden, Phoenix, Mew, Karen Elson, Paul Weller, Trond Granlund Casa Murilo, Svømmebasseng, Ulver, Willie Nelson, Cassius og veldig mange andre.

Her er det med andre ord bare å kaste seg i det og lytte etter beste evne. Jeg både håper og tror de fleste vil finne veldig mye bra her. God fornøyelse!