I dag går startskuddet for Oslo Pride, festivalen som feirer livet og kjærligheten uten å ta hensyn til hvilken legning du har. I den forbindelse vil jeg dele en spilleliste jeg laget på oppfordring fra en homofil venn i fjor høst, på et tidspunkt da en liste med fete partybangers kanskje ikke var akkurat det man hadde mest bruk for. Eller ikke for det. Selv har jeg hoppet og danset mye i koronaisolasjon, og det regner jeg med at andre gjorde også.

Men nå har byen, landet og verden sakte startet oppvåkningen mot en hverdag etter pandemien, og selv om årets Pride ikke nødvendigvis blir den helt store utblåsningen blir det iallfall noe liv rundt omkring. Og folk har jo for alvor begynt å feste sammen igjen. Her presenterer jeg derfor 100 danselåter med til dels «skeivt» ståsted.

Litt om kriteriene for listen:

Skulle den kun inneholde låter med homofile artister eller var min venn, la oss kalle ham «Hans», ute etter en liste med «homoklassikere», som jeg formulerte det? Han mente at kun homofile artister ville bli litt kjedelig og påpekte at mange artister har «flørtet med homomiljøet». Kunne jeg også ta hensyn til faghags ville det være fint. Siden jeg ikke visste hva en faghag er måtte jeg spørre, og fikk til svar at det er «damer som elsker å gå ut på homsesteder, fordi de slipper å føle seg som sjekkeobjekter på byen». Endelig, fikk jeg beskjed om, kunne det gjerne være en ren partyliste siden det er litt kjedelige koronatider og vi kunne hatt godt av litt god stemning.

Med det skred jeg til verket, og jeg skal hilse å si det ble moro! Glad To Be Gay – tittelen er lånt fra en klassisk låt med Tom Robinson Band som dessverre ikke passet inn – er blitt en spilleliste som – i likhet med Oslo Pride – feirer livet, uansett hvem du er og hvilken legning du har. Her er 100 mer eller mindre fabelaktige danselåter, en ellevilt catchy blanding av klassisk disco og funk fra det bekymringsløse 70-tall, saftig Hi-NRG-disco, 60-tallsperler side om side med kommers 90-tallsdance og selvfølgelig en del Eurovision-«perler».

Pondus og Jokke er litt utenfor sitt rette element når de inviteres på Kylie-party hos Tito og Baltazar. © Frode Øverli/Strand Comics

God fornøyelse og happy Pride ønskes alle! Da sier jeg bare som P!nk; «Let’s Get This Party Started!»