Da Country Heroes ga ut sitt flotte debutalbum Southern Insecurity i januar ble det anført av tittelsporet som single og video, en fengende, men alvorstung sang om vanskelige oppvekstvilkår og identitetsforvirring. «Polyester Is Still The King» er omtrent det stikk motsatte, en humørfylt og svingende (westernswingende?) hyllest til sanger og låtskriver Jørund Vålandsmyrs foretrukne klesmateriale, for som han synger: “Never wrinkles, never fades/Always there to suit your aid/You may be old but that’s your age/Cause polyester will prevail”.

Les også: Anmeldelse av Southern Insecurity

Du blir med andre ord i godt humør av polyester – det trenger ikke strykes en gang – og du blir jommen i godt humør av denne sangen også. Den hopper og spretter og svinger og gynger, mens Jørund med sin myndige stemme gjør sitt beste for å overbevise deg om materialets kvaliteter.

Les også: Nydelig plate fra Benedicte Brænden

Videoen er ikke noe mindre humørfylt med bandet på location hos Ruth 66, en sjappe på Torshov som spesialiserer seg i kult vintagestæsj av typen lavalamper, dinermøbler, hagenisser, flamingoer, ananaser, tepper, gamle filmplakater og mye annet, inkludert selvsagt polyesterklær. Riktignok handler Jørund mesteparten av sine polyesterplagg på eBay, men Ruth 66 har et lite utvalg klær i det forgjettede materialet for kvinner. Country Heroes har det åpenbart veldig morsomt under videoinnspillingen der de står og spiller og smiler i sine imponerende banddresser, kryssklippet med scener hvor de er ikledd noen seriøst fete alohaskjorter og til og med har fått bygd opp en liten tikibar.

Regissør av herligheten er Gunnar Knutsen som har skrevet manus sammen med Jørund. Vel blåst, gutter, og klart polyester er helt konge!