Unnveig Aas
«Things Will Be Better»
(Playground)
[usr 6 text=»false»]

Unnveig Aas albumdebuterte for halvannen måned siden med den imponerende Old Soul, en samling sanger som umiddelbart ga henne plass i det gode selskap av norske country- eller americanaartister som gjør sånn til de grader vei i vellinga om dagen. Tenk bare på Darling West, Lucky Lips, Country Heroes, The Northern Belle, Torgeir Waldemar, Benedicte Brænden, Roger Græsvig & Foreningen (Unnveig og Roger er for øvrig kjærester, og hun spiller i hans band) og mange flere. Det står bra til, kan du si.

«Things Will Be Better» er «the odd one out» på Old Soul, av Unnveig selv beskrevet som «discolåta» hennes. Det er nok å ta hardt i, men den har utvilsomt noe mer poppete over seg, og befinner seg i skjæringa Fleetwood Mac og svenske Amason. I videoen som ble lansert for et par dager siden har regissør Kim Fjeldberg og fotograf Daniel Jacobsen skutt ordentlig blink i forhold til å naile sangens innhold, og her tillater jeg meg å sitere Unnveig som i et intervju med GAFFA siterer fra min anmeldelse av Old Soul og «Things Will Be Better»: – Blogger Erik Valebrokk skrev for litt siden et innlegg om albumet mitt, og jeg ønsker å trekke fram følgende sitat som jeg syns oppsummerer videoen skikkelig bra: «En plaget kvinne fanget i limbo mellom hengiven kjærlighet og mental ubalanse». Det er jo hyggelig å ha «rett» en gang iblant.

«Things Will Be Better» har her fått et visuelt følge som kler låta utrolig bra. Scenene med Unnveig Aas og den unge mannen som spiller samboeren hennes er nakne (nei, ikke i bokstavelig forstand), sårbare og veldig fine, og håpet om forsoning og endring ulmer i blikket hennes og i hver vibrasjon i stemmen. Og siden det er en slags discolåt tar hun seg også friheten å danse litt under mellompartiet, uten at det stjeler oppmerksomhet fra sangens innhold. Det er en ensom dans i en tom leilighet som forsøksvis lokker frem noe primalt hos fortellerpersonen og følgelig kler sangen som hånd i hanske. Regissør Fjeldberg og fotograf Jacobsen har utvilsomt forstått «Things Will Be Better», som må sies å være en triumf på alle plan, nå altså både i lyd og bilde.

Sjekk også: Den nye videoen til Country Heroes