Twintoulouse
«Moon & Scars»
(Safe & Sound Recordings, single)
[usr 6 text=»false»]

Noen ganger kommer låter som sitter rett i fleisen med en eneste gang, og for mitt vedkommende skjer det i de fleste tilfeller med klassisk, gitarbasert popmusikk. Da jeg for noen uker siden fikk en mail med den nye låta til det for meg helt ukjente norske bandet med det mystiske navnet Twintoulouse ble jeg truffet av i overkant av tre minutter med ren, ufiltrert poplykke. Av den grunn blir det i dag videopremiere på «Moon & Scars» her på Mitt liv som Erik. Sangen er tilgjengelig digitalt på alle plattformer fra fredag.

«Moon & Scars» kan sammenlignes med alt og ingenting, og er en sang som havner i samme kategori som for eksempel Toad The Wet Sprockets «All I Want», G.W. McLennans «Easy Come, Easy Go» eller Green Cortinas’ «I Don’t Wanna Sleep Tonight». Hvorfor jeg her kom til å tenke på tre tidlig 90-talls popklassikere er ikke godt å si da «Moon & Scars» i høyeste grad kan spores tilbake til 60-tallet, men det er kanskje noe med den milde moderniseringen eller oppdateringen av lydbildet og arrangementet som gjør det. Her er et fantastisk driv frontet av både elektriske og akustiske gitarer, en nydelig og lys, litt Jonas Bjerre-aktig (Mew) stemme som tilhører låtskriver Anders Johnsen, et mykt orgel langt der bak og en småsyrete gitarsolo som gir et fantastisk krydder til melodien, samt et trygt og stødig komp.

Sjekk også: Den definitive Teenage Fanclub-spillelisten

Til dette deilig elegante bakteppet synger Johnsen om å bevege seg fremover i livet, om å ta sjanser, lære av sine feil og på den måten utrette noe meningsfylt. Med månen og sine eventuelle arr som drahjelp har iallfall Twintoulouse tatt et kvantesprang fra debuten. Det oslobaserte bandet ga ut sitt første album Your Hour i 2013 uten at så mange la merke til det. Det gikk ikke bedre da EPen Light, Calm & Mist ble sluppet digitalt for et års tid siden, men nå gjør bandet et nytt forsøk med «Moon & Scars» som frontet EPen. Det er nemlig en låt som er altfor bra til at den skal drukne i mengden av ny musikk som slippes i større doser enn noen gang før. «Moon & Scars» MÅ bare høres! Dette er kort oppsummert gnistrende god popmusikk, hverken mer eller mindre, en låt til å bli i intenst godt humør av, en tydelig melankolsk og mollstemt slagside til tross.

Albumet Is Now slippes i løpet av våren, og tittelen må vel kunne sies å være den andre halvdelen eller fortsettelsen av tittelen fra debutalbumet, altså Your Hour. Så skal vi ikke bare oppfatte det som at Twintoulouse’ tid nå er kommet? Hvis «Moon & Scars» er en pekepinn er jeg iallfall ikke i den minste tvil: Deres tid er nå! Jeg håper, håper, HÅPER folk får med seg denne perlen. Vær så god, snurr film!

Videoen er regissert av Tor Espen Vassbotn og Odin Eiriksson, eller om du vil, Tor og Odin.