Steike, for en musikkmåned mai 2016 har vært! The Monkees er tilbake med et kanonalbum i forbindelse med at det er 50 år siden oppstarten. Justin Timberlake har gitt ut det som kan vise seg å være årets store sommerhit. deLillos er aktuelle med første smakebit fra albumet som kommer til høsten. Highasakite har gitt ut sitt tredje og hittil beste album (les anmeldelsen her). Jeg har en forkjærlighet for engelske Clean Bandit som endelig er aktuelle med ny single, og Chvrches er også tilbake med en ny gromlåt. Dessuten har Bob Dylan gitt ut et suverent nytt album (les anmeldelsen her), men det er ikke tilgjengelig hverken på Spotify eller Tidal ennå. Av den grunn har jeg tatt med den første «singlen» «Melancholy Mood» som jeg også hadde med på aprillista.

Sjekk også: De beste låtene som kom i april

Det er mye norsk på lista denne måneden. Debutanter som Paul Henriksen, The Late Great og Silver Lining (se videoen til deres flotte «Don’t Belong» her) er verdt å nevne, og vi hører dessuten fine låter med vidt forskjellige artister som Turbonegro, Guren Hagen, Calle Hamre, Astrid S, Kvelertak, Lamark, Miss Tati, Don Martin og Jenny Hval. Blant de internasjonale artistene med ny musikk finner vi Paul Simon, Eric Clapton, Maren Morris, Mudcrutch, ABC, Red Hot Chili Peppers, James Blake, The Stone Roses, Jessie Ware og fantastiske The Explorers Club.

Ikke dårlig, eller hur? Det er mye mer å hente her også, definitivt noe for en hver smak. Setter du på denne lista kjeder du deg ikke – jeg lover.