Hva kan jeg si? Det kommer ikke færre bra nye plater etter hvert som tiden går. Jungelen av nye utgivelser blir bare tettere og tettere i vår digitale tilværelse, og jobben med å finne perlene blir dermed også større. Og større. Og større.

Det sier seg selv at jeg ikke har filla sjangs til å få hørt ordentlig på alt jeg gjerne skulle, men med de faste månedlige spillelistene mine prøver jeg så godt jeg kan å samle kremen av det som gis ut slik jeg oppfatter det. Det betyr at jeg synes de godt over 200 sangene på marslista er interessante, på et eller annet nivå. Ikke dermed sagt at alle treffer meg like sterkt, men jeg synes det er musikk som trenger å bli hørt, som fortjener en sjanse til å nå frem til folk. Å markere seg i den babelske utgivelsesmengden vi utsettes for er ikke en like enkel oppgave for alle verdens håpefulle musikere og artister, så all ære til alle der ute for at dere orker. Respekt!

For meg har månedens soleklare høydepunkt vært det nye albumet til The Loch Ness Mouse, marinert i den beste delen av 80-tallets popmusikk som Prefab Sprout, Talk Talk og Everything But The Girl. Sånn vinnes mitt hjerte! Ikke mye snauere er den nydelige nye platen til Asbjørn Ribe. Når han skal få sitt fortjente gjennombrudd aner jeg ikke, men ferske blått & grønt & gult er kanskje det beste han har gjort så langt i karrieren, en plate som renner over av skaperkraft, flotte melodier og finurlige, velskrevne tekster.

Jack Stillwater, Tonje Halbjørhus, Quarter Wolf, Earlybird Stringband, Sigrid og Kristian Kristiansen er noen av de øvrige flotte norske artistene som har gitt ut ditto nye plater i mars, og vi har fått nye singler verdt å høre på fra blant annet Hasse Farmen, Louien, Ida Jenshus, Janne Hea, Calle Hamre, Trygve Skaug, Ruby Red & The Moonshine Brothers, The Colors Turned Red, Madrugada og deLillos. Og hør for all del den nye Bare Egil Band-singlen «Husker du meg». Hylende morsom og veldig sterk låt i The War On Drugs-land. Elsker den!

Internasjonale album å trekke frem er med Son Volt, Edwyn Collins, George Strait, Tom Russell (October In The Railroad Earth er hans beste på år og dag), Dee White, Steve Earle, Weezer, Jenny Lewis, Lambchop og Billie Eilish. Det er kommet singler du bør få med deg fra Luke Elliot, Nick Lowe, et gjenforent Stray Cats, Sam Outlaw, Rammstein, Mavis Staples, Thomas Rhett, Buddy & Julie Miller og en haug andre.

Kast deg over den beste musikken fra mars 2019, og ha riktig god fornøyelse!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra februar