I fjor startet jeg et halsbrekkende prosjekt som holdt på å ta livet av meg rent innsatsmessig. 365GO – verdens beste spilleliste 2022 edition var en spilleliste jeg bygget dag for dag, der jeg la til én ny sang etter innfallsmetoden hver morgen, med en ledsagende tekst på Facebook-profilene mine fylt med anekdoter og fakta. At det tok lenger tid enn jeg hadde sett for meg, fant jeg fort ut, men da var det for sent å slutte. Derfor skrev jeg i alt 365 kortere eller lengre tekster om 365 sanger jeg elsker – og som dannet det som i mine ører ble til verdens beste spilleliste. I fjor altså.

Nå skriver vi 2023, og jeg har selvsagt gitt med i kast med 365GO – verdens beste spilleliste 2023 edition, denne gangen uten ledsagende tekst, men ellers er kriteriene de samme: Jeg velger én ny låt hver dag, helt og holdent etter innfallsmetoden, og det kan være innen hvilken som helst sjanger, fra hvilken som helst epoke og så videre, med det ene klare og nokså åpenbare kravet at jeg skal være fan. Jeg ser jo av responsen på Facebook at engasjementet ikke er den samme som i fjor, men ha meg unnskyldt. Døgnet inneholder bare 36 timer (tror jeg det er), og jeg har ikke tid til å skrive alle disse tekstene ved siden av alt annet jeg har å drive med. Musikken blir heldigvis ikke noe dårligere uten, og den nye spillelisten kommer virkelig til å bli helt fantastisk når vi er i mål. Det kan vi tydelig se konturene av nå.

Tre måneder og 90 sanger inn i det nye året har jeg gjort plass til noen av de artistene som betyr aller mest for meg – for eksempel Everything But The Girl, Sade, Tom Russell, Nick Cave & The Bad Seeds, Pet Shop Boys, David Bowie, The Beatles, ABBA, Eagles, Elvis Presley, The Cure og Warren Zevon – og mange andre artister jeg av forskjellige årsaker er glad i, men har et noe mindre panegyrisk forhold til som Genesis, The Doors, Associates, Mike Oldfield, Lloyd Cole & The Commotions, Simon & Garfunkel, The Style Council, Daft Punk, Saint Etienne og Television. Vi har vært innom en betydelig norsk kontingent som blant annet teller Lumbago, Thomas Dybdahl, Beezewax, Jonathan Floo & Namsfogden, a-ha, Ingrid Lovise, Neste Planet og Frank Hammersland som vi ulykkeligvis mistet til den forbannede krefter, og mange andre fine artister.

Best av alt er selvsagt at det stadig er 275 plasseringer som skal fylles. Vi har bare unnagjort en skarve fjerdedel av 2023, og har mye god musikk foran oss. Jeg anbefaler alle å følge spillelisten for daglig påfyll av god musikk, og det gjør du enklest ved å klikke deg inn på listen under og trykke på hjertesymbolet. Da dukker den opp på din egen Spotifyprofil og er lett tilgjengelig, og hver morgen vil du se at den er blitt enda en sang bedre. God fornøyelse!