Til å være en så kort måned, har februar 2019 vært meget bra hva angår fersk musikk. I løpet av de siste 28 dagene er vi tilgodesett med fantastiske Mandolin Orange’ siste plate, Tides Of A Teardrop, som avføder spørsmålet «kan musikk virkelig bli så vakker?» Her snakker vi om enestående pen akustisk folk/country fra en duo som besøker John Dee i Oslo 7. mai. Årets plate så langt, så det kan også bli litt av en konsert!

Men det er mer. Robert Ellis har utgitt sin fjerde plate og en gang for alle forlatt countrymusikken til fordel for en reinspikka pianopopplate bestående av like deler Elton John og Jimmy Webb. Har du ikke hørt Ellis før, er det på høy tid. Han er en av vår tids virkelig spennende låtskrivere og artister. Den britiske debutanten Yola (med etternavn Carter) har også laget en knakende god plate, et stykke finslipt countrysoul som treffer rett i hjertet. Jessica Platts nye album er også noe for seg, en lavmælt liten perle som har potensial til å vokse seg stor. Jeg har ikke fått hørt tilstrekkelig på den ennå, men den virker svært spennende.

Motorpsychos nye album The Crucible er et krafttak og en naturlig oppfølger til The Tower som kom for halvannet år siden eller noe slikt. Her er bare tre laaange låter, men de er fremført med kraft, mål og mening. Karpe (tidligere Karpe Diem) har gitt ut første del av noe de kaller et rap-hørespill, og selv om jeg bare har rukket å høre det halvtime lange sporet én gang, er jeg betatt. Dette er saker!

Highasakite og Hajk har gitt ut plater som beviser at det står skikkelig bra til med moderne norsk popmusikk, og apropos det: Rikke Normanns nye album 35 låter også helt strøkent og bør definitivt få en spinn eller fire.

Den nye Sail By Summer-singlen (prosjektet til William Hut), «Casual Drive», er dritbra (gleder meg til albumet), og jeg er også spent på å høre mer fra The Loch Ness Mouse’ kommende album. De har laget den første hyllestlåta jeg vet om til Dee C. Lee, soloartist, medlem av The Style Council og Paul Wellers tidligere partner, og det er glitrende soulpop. Andre navn å ta med seg av våre hjemlige talenter er Anja Skybakmoen og Jonas Skybakmoen, søsken som begge har gitt ut fine plater som jeg har fått hørt altfor lite på. Dernest må jeg nevne Ingrid Lovise, Class Photo, Tonje Halbjørhus, Jack Stillwater, Helge Lien Trio, og de er selvsagt ikke alene. Stor honnør også til The Late Great og Hollow Hearts som har gitt ut hver sin strålende americanaplate.

Internasjonale navn som bør nevnes i tillegg til de over er The Dream Syndicate hvis nye single «Black Light» er kanon. I samme åndedrag er det naturlig å nevne det nye albumet til Bob Mould. Fullt øs og fabelaktige melodier. Pet Shop Boys er tilbake med en ny EP, og det blir aldri feil. Jeg liker også den nye Ultramarine-singlen «Spark From Flint To Clay» der min gamle heltinne Anna Domino er gjestevokalist.

Det er veldig mye mer, men sjekk selv. På denne spillelisten finner du låter i alle tenkelige sjangere, der veldig mye er veldig bra og en del bare er litt bra. Uansett bør det kunne kalles et greit tverrsnitt av siste måneds utgivelsesprogram. God fornøyelse!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra januar