Nok en underlig «koronamåned» er forbi, men viruset har ikke stoppet musikken. Ennå. Det er helt åpenbart at svært mange artister og folk med ymse arbeidsoppgaver innen den vidunderlige musikkbransjen blir skadelidende av alt som nå skjer. Om et større antall av disse i fremtiden må drive med andre ting for å tjene til livets opphold bør ingen bli overrasket.

Men april 2020 kan om ikke annet gå over i historien som en ordentlig god måned musikalsk sett, kanskje særlig for norsk musikk. Som jeg for en ukes tid siden skrev om i et innlegg jeg kalte 50 nye norske perler hender det iblant at det er en voldsom opphopning av virkelig god ny musikk, og den siste måneden eller så har vært slik. Av de 50 artistene jeg hadde med der, er svært mange av dem fra april og følgelig også med på denne listen. Blant disse må jeg spesielt nevne Restore To Past som jeg tror kan ha slumpet til å lage årets beste poplåt med den intenst nydelige «Too Late». De harmoniene!!!

En annen sang som krever spesiell omtale er den storslåtte balladen «Alt det fine» fra Marte Wulffs nydelige nye plate Ringer i vannet. «Alt det fine» er platens avslutning, og som jeg tidligere har skrevet, er den så fin at jeg får mest lyst til å grine. Det er en helt koko bra låt.

La meg også kjapt nevne at det er kommet flott ny musikk – og nå nevner jeg kun artister som ikke var med på 50 nye norske perler-lista – fra blant annet Nick Cave (hans versjon av T. Rex-klassikeren «Cosmic Dancer» som han har gjort live på Conversations-turneen, The Explorers Club, Pretenders (soulballaden «You Can’t Hurt A Fool» er det beste jeg har hørt fra Chrissie Hynde på år og dag), Ruthie Collins, Maddie & Tae, Logan Ledger, Pokey LaFarge, Khruangbin, Robert Skarsbakk, Bats Of Congress, John Paul White & Rosanne Cash, Randy Newman, Nick Lowe, Orville Peck, Ruston Kelly, Bedouine, Jónsi, Norsk Råkk, Rolling Stones («Living In A Ghost Town» er en perle), CeeLo Green, Tash Sultana, Bob Dylan, Woods, Steve Earle, Sorry, Nina Gaarden, Aleksander Waaktaar, Vonheim, Ellen Andrea Wang, Tessy Lou Williams, Sam Hunt, M. Ward, Brendan Benson, Phoebe Bridgers, Whitney Rose, Jessie Reyez, American Aquarium, Murky Tide, Psychedelic Furs, Ren Harvieu, Lucinda Williams og Snowgoose. Og altså en hel haug andre artister.

Sjekk også: Den beste nye musikken fra mars

Her er april i spillelisteform, både i Spotify og Tidal. God fornøyelse!