Det er jo også en tittel, men dette fyllepratet gjelder altså ikke meg. Ordene tilhører min gode venn og kollega Marius Kromvoll som er vokalist, gitarist og låtskriver i bråkeduoen Quarter Wolf. Søndag skal han fronte det for lengst oppløste, svært legendariske punkbandet Fant når de skal holde en helt spesiell konsert. De skal fremføre – i sin helhet – et favorittalbum kalt Energy som er det eneste albumet et annet for lengst oppløst og svært legendarisk band ga ut. Det bandet kalte seg Operation Ivy, og er forløperen til det som ble det adskillig mer berømte skapunkbandet Rancid.

– Denne gigen kom i stand da jeg snubla ut døra etter en fuktig kveld på Last Train, der vi nylig hadde headlina med Quarter Wolf, og oppdaget at dørmannen hadde Operation Ivy-skjorte på seg. Snøvlet i vei om at jeg pleide å jamme disse låtene med Fant, som jo er i ferd med å bygge opp en posthumous fanskare i miljøet – akkurat som Operation Ivy.

– Det burde du nevne for Petter Milde på Crossroads, han booker Sunday Classics. Det er favorittalbumet hans også, svarte dørmannen.

Så snøvlet, så gjort. Svaret fra Petter? «Operation Ivy? Quarter Wolf? Fant? Det må vi få til – bare velg en dato!». Som sagt, så gjort, sier Marius som også har stått på scenen på The Crossroads Club tidligere sammen med makker Paul i Quarter Wolf.

Fant i sine velmaktsdager. Foto: Ukjent
Fant i sine velmaktsdager. Foto: Ukjent

Fant består/besto av Daniel Antoni Thorstensen (gitar og vokal), Svein Andre Røe (bass, også kjent fra Amnestiet og Olafly) og Pål Kværnerud (trommer her, gitarist i psychobilly-bandet The Dead Beat), og på søndag står de altså på scenen sammen med Marius fra Quarter Wolf som i fjor ga ut det utsøkte debutalbumet An Orgy Of Shocking Violence og nettopp har vært tilbake i studio og spilt inn et knippe låter som forhåpentlig utgis i form av en EP om ikke så lang tid. Konserten er en del av konseptet Sunday Classics som finner sted på The Crossroad Club helt nederst i Maridalsveien i Oslo.

Plakaten for søndagens konsert er tegnet av Jamieson Pothecary.
Plakaten for søndagens konsert er tegnet av

– Sunday Classics er et konsept vi har lånt fra Pure Pop Records i Melbourne, forklarer bookingsjef Petter Milde. – Her skal vi invitere forskjellige artister til å fremføre sine favorittalbum. På Sunday Classics – The Crossroad Club kan man oppleve alt fra singer/songwriters til fulle band spille seg gjennom et utvalgt album fra første til siste låt. Her er det ingen andre regler enn at albumet skal spilles i sin helhet. Søndagene er til for å nytes og det er akkurat det vi skal få til med Sunday Classics. Og det er gratis, avslutter Milde.

Med andre ord, kjenn din besøkelsestid. Dette er en once in a lifetime-begivenhet. Sjekk ut Operation Ivy-albumet her og hør om ikke det låter riktig så fett: