Iallfall til mange artister og små plateselskapers store frustrasjon har det vært lite action på Mitt liv som Erik det siste året. Det skyldes to ting:

1) At jeg har veldig mye betalt jobb å gjøre. Ingenting av det jeg skriver på Mitt liv som Erik er lønnet arbeid på noe som helst vis, det er kun en utgift for meg

2) Gjennom hele 2022 har jeg holdt på med noe Tore Løchstøer i det snart plateaktuelle bandet Valleypolicella så vennlig omtalte som et kunstprosjekt, spillelisten 365GO – verdens beste spilleliste 2022 edition. Det har stjålet tid jeg ellers ville brukt på å anmelde plater og lage spillelister her på bloggen.

Da jeg startet Mitt liv som Erik i 2015 var tanken at alt jeg fortærte av kulturopplevelser, musikk, litteratur, tegneserier, filmer, TV-serier og mer, skulle omtales. I tillegg skulle jeg gjennomføre intervjuer med spennende folk, lage reisereportasjer, skrive om matopplevelser og formidle anekdoter og inntrykk fra hverdagen. Det var en plan som raskt viste seg å bli altfor ambisiøst, men jeg holdt et bra trøkk oppe likevel – og gjorde det i noen år før jeg innså mine begrensninger.

Jeg skal ikke tilbake dit, det går ikke, men jeg må gjøre noe. Årsaken til at jeg startet Mitt liv som Erik var mitt store formidlingsbehov. Når jeg hører en fin plate vil jeg gjerne fortelle noen om det, når jeg leser en god bok eller tegneserie, ditto. Og så videre.

Derfor vil jeg fra og med i morgen forsøke å innføre noe jeg antar vil kunne bli en ukentlig spalte med forskjellige småanmeldelser. Det vil i første omgang dreie seg om musikk, men ganske sikkert vil jeg gjøre noe lignende med andre kunstformer. Jeg har bare ikke pønsket det ut ennå.

Klok av skade vil jeg også være litt varsom med å komme med altfor bombastiske programerklæringer. Det er ikke sikkert dette er noe jeg vil gjøre hver uke (det kommer an på både utgivelser og mitt øvrige aktivitetsbehov), og det er heller ikke helt sikkert at alt jeg vil skrive om er helt nytt. Sannsynligvis, men ikke sikkert, ok? Vi får se.

Jeg vil selvfølgelig fortsette bloggingen som før med mine lister over den beste nye musikken hver måned og andre ting, men jeg betrakter dette som en måte å få skrevet litt mer om noe av all den fantastiske musikken som hele tiden velter over oss. Det er så å si ingen som anmelder plater eller gir landets mange dyktige artister særlig oppmerksomhet lenger, men faen heller, noen må jo faktisk gjøre det. Mitt liv som Erik er mitt bidrag.

Følg med i morgen. Da kommer første bolk med småanmeldelser til en nettside nær deg.