I dag er det Anja Eline Skybakmoens tur til å presentere sine julefavoritter. Hun gjorde seg bemerket i nyhetsbildet i høst da Frps Per Sandberg trakk seg fra en debatt etter at Anja hadde sunget sin fantastiske versjon av Raga Rockers’ «Noen å hate» da han tok det for gitt at den var myntet på ham. Det var den muligens også, men det var ikke Anja som inviterte.

Anja ga også ut sin andre soloplate Echo i høst, og den var jeg svært så begeistret for og ga fem av seks mulige stjerner da jeg anmeldte den her på bloggen. Echo er en spennende og variert plate, og Anja har en stemme som bærer låtene aldeles nydelig. Sjekk den for all del ut, det er den verst. Du må også få med deg albumet Snø med vokalgruppen Pitsj hvor Anja er et av de fem medlemmene. Der får du julesangene – velkjente, som nyskrevne – servert på en annerledes måte.

Her er alle de andre bidragene fra norske artister som har delt sine favorittjulelåter.

Med det er det på tide å gi ordet til damen selv for at hun skal få fortelle om sine favorittjulelåter. Nederst på siden er sangene samlet i Spotify og Tidal, og da er det bare å hygge seg.

«Det kimer nå til julefest» – Bugge Wesseltoft
Hentet fra en av mine favorittjuleplater, It’s Snowing On My Piano, som alltid står på hjemme hos familien Skybakmoen i jula. Minner meg veldig om lille julaften med pynting av juletreet sammen med familien.

«Christmas Time Is Here» – Shawn Colvin
Denne sangen ble jeg introdusert for for mange år siden av en musikerkollega av meg. Vi spilte den sammen i duo med kontrabass og vokal på Julejazzen i Trondheim. Etter det har dette blitt en av mine favorittjulesanger.

Se hvilke låter som er Ravis julefavoritter.

«Josef och Maria» – Elias Akselsen
Elias Akselsen har et så rått og ekte uttrykk som er helt opp min gate. Elsker hvordan han synger, og hvordan denne låta er arrangert.

«Mitt hjerte alltid vanker» – Majorstuen
Mitt hjerte banker for folkemusikk og spesielt for denne vakre versjonen av «Mitt hjerte alltid vanker». Dette spelemannslaget har laget ei juleplate som heter Juledrøm som er fantastisk. Må sjekkes ut!

«Mitt hjerte alltid vanker» – Beate S. Lech og SKRUK
En annen versjon av den vakre «Mitt hjerte alltid vanker». Jeg satte disse to låtene etter hverandre fordi de passer så godt sammen. Man kan tenke på Majorstuens versjon som et langt forspill. Beate er en av mine absolutte favorittsangere og hennes tolkning av denne låta, i et supermørkt stemmeleie, er helt magisk!

Her finner du favorittene til Finn Coren.

«Den gongen i fjor» – Sudan Dudan
Ikke egentlig en julesang, men Marit Karlberg og Anders Røine i folkemusikkduoen Sudan Dudan, spiller og synger så vakkert at musikken deres passer hele året, uansett årstid eller høytid.

«Have Yourself A Merry Little Christmas» – Frank Sinatra
Kommer ikke unna litt amerikansk jul! Frank må selvfølgelig være med.

«Silent Night, Holy Night» – Mahalia Jackson
Hva passer vel bedre enn å avslutte lista med guddommelige Mahalia? For en stemme, for en tolkning! God jul!

Få også med deg min store juleliste.