Er dette verdens verste coverversjon?

Jeg er en stor tilhenger av coverversjonen som fenomen. Jeg har ikke tall på alle de strålende tolkningene dyktige artister har gjort av andres låter – ingen nevnt, ingen glemt. Men det hender da virkelig også at noen går på en skikkelig smell. For noen dager siden var Helle og jeg på en restaurant i Cadaques som heter Bambu Blau, et sted som har skiftet eier og meny flere ganger de siste årene, og nå er i skikkelig dårlige hender. Maten var i beste fall intetsigende, og damen som drev restauranten var den reneste Basil Fawlty, men det som satte prikken over i’en var musikken. Den skiftet stadig i volum (etter restaurantsjefens humørsvingninger kanskje), og den besto utelukkende av kjipe versjoner av gode låter. Jeg hadde en tidlig “dette er ikke akkurat Nouvelle Vague”-kommentar da vi hørte en grusom versjon av Rihannas “Don’ Stop The Music”, men da en adskillig verre versjon av “Sweet Child O’ Mine” kom skliende med tverrfløyteintro og fislete damestemme måtte jeg ty til Shazam-appen for å finne ut hva vi hørte på. Mine damer og herrer, dere er nødt til å spille noen strofer av dette makkverket for å tro at det er mulig. Jeg antar at Axl Rose, Slash og resten av Guns N’ Roses ikke er særlig happy med dette heller. Jeg vet ingenting om de ansvarlige – Banda Do Sul og Natascha – men dårligere tror jeg ikke det er mulig å gjøre det. Skrekk!

Skrevet av
More from Erik

Nye låter november 2016

Nok en måned er i ferd med å takke for seg. November 2016...
Les mer

6 Kommentarer

  • Jeg fikk ikke helt følelsen av Ian Anderson her og det var ikke mye som minnet om G’n r. Det var vel heller ikke meningen…
    Hun skal ihvertfall ha skryt for at hun har gjort den til sin. Jeg må nok innrømme at jeg har hørt verre ting assa. Ikke som jeg kommer på for jeg prøver å fortrenge det som er for fært men jeg har hørt verre. Mye fint å få med i muzak sjangeren feks. Eller heismusikk på hoteller… Mange rare cover forsøk der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.