Den amerikanske sangeren/låtskriveren Luke Elliot ga ut en av fjorårets desidert feteste debutplater, Dressed For The Occasion, med betydelig norsk fødselshjelp. Albumet ble eksempelvis innspilt i Haldens Athletic Studios, og i første omgang gitt ut på norsk selskap. Det er en mørk og dyster utgivelse som rører ved alle som hører den, og blant platens høydepunkt er den intense «Trouble» som nå har fått en lekker musikkvideo innspilt i sort/hvitt med Oslos gater som bakteppe, regissert av Jørn Veberg.

Da jeg anmeldte albumet omtalte jeg flere av sangene, og «Trouble» spesielt, på denne måten: «Elliot har en litterær tilnærming til låtskrivingen sin, og sangene hans er fylt opp med tvilsomme eksistenser, røvere og halvrøvere, skadeskutte sjeler, deliriske rusmisbrukere, enkelte av dem med døden som følgesvenn, slik vi hører i den tunge bluesaktige «Trouble», der han musikalsk kanaliserer både Nick Caves mordballader og Ennio Morricones spagettiwesternsoundtracks, og refererer til poeten Frank O’Hara for godt monn.»

Det står selvsagt fremdeles ved lag, og vil du lese hele anmeldelsen – som jeg anbefaler – kan du gjøre det her. Videoen til «Trouble» ser du ved å klikke på lenken over.

Les også: Chris Isaak – den fullkomne entertainer