I dag kan du høre Number Seven Delis nye single her på Mitt liv som Erik, før den slippes offisielt i morgen og da er tilgjengelig på Spotify og slikt. Et privilegium, skulle jeg mene, så fin som splitter nye «A Lost Buccaneer» er.

Number Seven Deli er on again/off again-bandet som kommer og går ettersom bandmedlemmene har tid og overskudd til å drive med akkurat det prosjektet. Primus motor Rune Berg driver eksempelvis studioet Lydbroderiet der han produserer folk som Benny Borg, Asbjørn Ribe, Dylan Mondegreen og flere, mens jeg heller ikke har inntrykk av at Johnny Hide, Per Amund Solberg eller Simen Mæhlum går og kjeder seg. NSD har gitt ut plater i 2003, 2006 og 2012, og nå varsler de at album nummer fire er «forventet våren 2017», og det er hva jeg kaller en god, gammeldags gladnyhet. Spesielt med tanke på at «A Lost Buccaneer» er så innmari fin. Det er en saktegående og utrolig pen ballade, en slags omvendt vuggevise der det handler om å høre på nattens lyder og gjøre dem til noe fortrolig.

Sjekk også: Asbjørn Ribes fantastiske låt «Blomstre sent»

Vokalist Johnny Hide forklarer:

– Sønnen min på fire år hadde hatt vanskelig for å sove en periode. Han ville ikke ligge alene, for det var så mange skumle lyder. Så vi la oss i sengen hans sammen og lyttet til det som kom inn på soverommet fra mørket ute. Vi kunne høre toget og hviningen i skinnegangene, klirring fra bjeller, stillhet og folk som passerte utenfor.

Sangen er skrevet av Johnny og Rune i kompaniskap, og bandet er for anledningen utvidet med Asbjørn Ribe, også han en ekte hedersmann med øre for snertne låter. God fornøyelse!