Hva har Jay & The Americans, Patsy Cline, The Proclaimers, The Ikettes, Bangles, Kanye West, Johnny Cash, Nancy Sinatra og utallige andre artister felles? De synger sanger om å gå. «Walkin’ In The Rain», «Walking After Midnight», «These Boots Are Made For Walkin'», «I Walk The Line» og så videre… Å ta bena fatt er et velkjent tema innen populærmusikken.

Her har jeg samlet 200 vidt forskjellige låter om å ta en spasertur på et eller annet vis. Her og der har det selvsagt sneket seg inn en sang som bruker temaet metaforisk, men for det aller meste handler disse sangene om faktisk å bruke beina til å gå med. Du finner noveltylåter av typen «Walk Like An Egyptian» og «Walk The Dinosaur» side om side med kjærlighetssanger av typen «Walk On By» og «Crocodile Shoes». Religionen er ivaretatt av «Just A Closer Walk With Thee» og «I Want Jesus To Walk With Me», mens du finner mer «out there» budskap i «Walk Idiot Walk» og «In These Shoes?». «Stray Cat Strut», «Do The Stroll», «Walkin’ Bulldog», «Cadillac Walk»… Her er det veldig mye morsomt.

Sjekk også: De 30 beste låtene til Lyle Lovett

I skrivende stund er det søndag og for mange naturlig med en spasertur, men kan jeg i den gode saks tjeneste oppfordre folk til å gå mer sånn generelt? Til å hjelpe deg på veien har du her så mye som 12 timer og 14 minutter med god musikk i alle sjangere, så det er bare å knytte skolissene. God fornøyelse og god tur!