Finnes en større nålevende popkomponist enn Paul McCartney? Neppe. I dag fyller den levende Beatles-legenden 75 år, en begivenhet jeg med en betydelig grad av entusiasme markerer med en spilleliste med 75 favorittlåter. Her har jeg plukket blant McCartneys Beatles-låter der han også selv synger, blant Wings og blant soloplatene hans. Jeg har hoppet over klassiske utskeielser og elektronikaprosjektet The Fireman, av den grunn at jeg ville høre stemmen til Paul McCartney.

Det er sikkert all mulig grunn til å krangle på utvalget mitt, men jeg mener jo likevel at en liste som inneholder «Penny Lane», «I Saw Her Standing There», «Maybe I’m Amazed», «Silly Love Songs», «Let It Be», «Magical Mystery Tour», «My Brave Face», «Band On The Run», «Can’t Buy Me Love» og «Golden Slumbers» har ganske mye for seg uansett.

Sjekk også: Festkveld i Frognerbadet

Jeg kunne sikkert sagt mye mer om Paul McCartneys egenskaper som popsmed, men nøyer meg nå med å gratulere dagen og la musikken tale sitt språk. La meg også opplyse alle McCartney-fans i og i nærheten av Oslo om at det arrangeres en stor hyllestkonsert på Rockefeller i kveld, der blant annet Lars Lillo-Stenberg, Signe Marie Rustad, Jan Eggum, Paal Flaata, Rita Eriksen og Lars Saabye Christensen skal hedre vår mann. Det er all grunn til å tro at de kan by på noen fin-fine opplevelser. Les mer og bestill billetter her.

Vær så god, det er servert!