No. 4
«Det finnes bare vi»
(ARCH/Act Entertainment)
[usr 6 text=»false»]

I morgen har TV 2s nye serie Søsken premiere. Det er en dokumentarserie laget av Mari Storstein som «gir et unikt innblikk i seks ulike familier som er «pakket inn» på en litt annen måte». Sangen «Det finnes bare vi» er en av de første trioen No. 4 hadde i repertoaret, men som de ikke har gjort noe med. Før nå. Da Storstein tok kontakt hentet de den frem og ga den en ny drakt. «Vi har alle noen vi tidvis nesten er for nære, men som vi heller ikke klarer oss uten», sier frontfigur og hovedvokalist i No. 4, Emilie Christensen.

Det er tydeligvis det både sangen og serien handler om, ifølge regissøren:

«Første gang jeg hørte «Det finnes bare vi» tenkte jeg at det var for godt til å være sant. Den formidler noe av essensen i det vi vil med serien. Søsken handler i likhet med låta om de næreste relasjoner. Relasjoner hvor man i det ene øyeblikket kan hate hverandre, irritere seg over hverandre, for så i det neste øyeblikket være det aller viktigste for hverandre.»

Les også: deLillos og KORK svevde over byen

Jeg må si jeg skjønner Mari Storstein godt. Hadde jeg skullet lage en slik serie hadde jeg nok kanskje også tenkt på No. 4. Deres nydelige debutalbum Henda i været som kom for halvannet år siden er fylt til randen med fine, nedpå og litt følsomme sanger om både livets lyse og mørke sider. Emilie Christensen skriver underfundige og kloke tekster som kler melodiene hun skriver sammen med Ingeborg Marie Mohn helt perfekt. Trioen som er komplett når også Julia Witek er på plass fremfører så de fine melodiene med stilsikker sans for vakre harmonier og subtile arrangementer.

Les også: Anmeldelse av Henda i været

«Det finnes bare vi» beveger seg ikke bort fra denne formelen i det hele tatt. Det er en intenst vakker sang, og når du hører den til bilder fra TV-serien i videoen under her, skjønner du hvor godt den passer. Her er rørende glimt fra serien kontrastert mot den fine sangen, der det ene underbygger det andre og omvendt.

Selv om det er en gammel sang No. 4 her har blåst støv av, minner den meg om hvor inderlig jeg ønsker mer ny musikk fra den kanten. De deltok med enormt stort hell på deLillos «Halvveis rundt jorden» tidligere i år, og har sluppet noen fine enkeltstående låter siden debutalbumet. Så får vi mer snart? Jeg håper det.

Les også: Stjernemøte med deLillos og No. 4