Min aller første konsertopplevelse fant sted i Ekeberghallen i Oslo torsdag 27. april 1978. Jeg var 11 år gammel, og min bestevenn Rune og jeg hadde funnet veien opp i Ekebergåsen for å se Electric Light Orchestra – eller ELO, slik forkortelsen av navnet lyder. Det ble en minnerik kveld, i mang en forstand. Din aller første konsert er noe du aldri glemmer, og på toppen av det hele var ELO langt fremme hva angikk kule effekter. Et gigantisk romskip var plassert over scenen, den samme type flygende tallerken vi kjenner fra deres mange platecover, og da spesielt fra dobbeltalbumet Out Of The Blue som var utgitt et halvt år tidligere.

Vi var blodfans av ELO. Jeg hadde fått Out Of The Blue til jul i 1977, komplett med cutout romskip som fulgte med platen og som jeg hadde satt sammen etter beste evne. «Turn To Stone», «It’s Over», «Sweet Talkin’ Woman», «Starlight», «Mr. Blue Sky» og de øvrige sangene som utgjorde albumet var store favoritter, og vi hadde også lyttet til tidligere ELO-låter som «Telephone Line», «Evil Woman» og «Livin’ Thing» som de fremførte i Ekeberghallen. Jeg husker at jeg var helt ekstatisk og dypt imponert over det spenstige lasershowet som ikke ville imponert et spedbarn i dag. ELO var «mitt» band.

Jeg var ikke til stede i Drammenshallen da de spilte der i 1982, men nå kommer Jeff Lynne til Norge for tredje gang. Den nåværende besetningen har ingenting med den klassiske ELO-besetningen å gjøre, men sannsynligvis låter det bedre enn det noen gang har gjort. Oslo Spektrum er stedet, 14. september 2018 er datoen. Billettene legges ut for salg på fredag.

Sjekk også: Hockney – det beste norske popbandet siden The Margarets?

Før den tid er det mulig å glede seg over konsertutgivelsen Wembley Or Bust, kreditert Jeff Lynne’s ELO, som også slippes på fredag. Den inneholder en konsert de spilte på Wembley 24. juni i år, og foreligger i kombinert CD og Bluray/DVD-versjon. Veldig mange av de viktigste låtene er med, og det er nok sånn omtrent det samme settet vi får høre i Oslo Spektrum.

Sjekk versjonen av «Evil Woman» fra den nye konsertutgivelsen her:

Jeg har selvsagt også vært nødt til å lage en spilleliste med de beste ELO- og Jeff Lynne-låtene. Her har jeg også valgt å ta med ting Lynne har produsert eller samarbeidsprosjekter som The Traveling Wilburys, dette for å vise hvilken utrolig popbegavelse den mannen er. Dessverre er ikke comebackalbumet Zoom fra 2001 eller Lynnes to soloplater tilgjengelige på streamingtjenester, men ellers står det riktig så bra til. God fornøyelse, og husk å kjøpe billett til konserten!