I dag fyller selveste Davud Byrne 68 år. Det er jo ikke noe rundt tall, men det er vel verdt å markere at en av populærmusikkens mest interessante skikkelser fyller år uansett. Dette er mannen som aldri har hvilt på sine laurbær, som alltid har gått nye veier og utfordret både seg selv og sine lyttere med spennende prosjekter. I 2018 ga han ut sitt siste strålende album, American Utopia, samtidig som han fortsetter å være aktiv på konsertfronten og i mange andre sammenhenger. Han har også gitt ut en suveren konsert/teaterversjon av sistnevnte, også med sanger fra tidligere album og gamle Talking Heads-låter.

Som frontfigur i Talking Heads ble Byrne en av de viktigste stemmene i New Yorks musikalske historie på 70-tallet, og hans naturlige nysgjerrighet og utforskertrang har bidratt til å opprettholde denne statusen i alle år siden. Som soloartist har han bestandig vært uhyre interessant og ikke minst uforutsigbar. Han har samarbeidet med Caetano Veloso, St. Vincent, Philip Glass, De La Soul og mange andre, brutt ned sjangerbarrierer og bestandig vist en fordomsfri tilnærming til musikken og kunsten. David Byrne er den typen artist du kan gå i dybden på og aldri bli helt ferdig eller egentlig fortrolig med.

Denne spillelisten inneholder 68 spennende låter, fra de mest kjente Talking Heads-låtene som «Psycho Killer» og «Burning Down The House» til «deep cuts» som «Miss America» og «Puzzlin’ Evidence». Felles for dem alle er at de er aldeles strålende og viser en artist ulik alle andre, som aldri har vært redd for å gå sine egne veier. Gratulerer med dagen, David!

Sjekk også: 62 favoritter med Henning Kvitnes