Dette er Alessandro Porcelli, mannen bak Cook It Raw, en non-profit-organisasjon som skal utforske tanker og ideer rundt miljø, kulinarisk tradisjon, kreativitet og samarbeid med mat som utgangspunkt. Jeg møtte ham i januar og gjorde et intervju med ham som du kan lese på smak.no, Dagens Næringslivs portal for mat og drikke.

Å si at Alessandro er en spennende fyr er en mild underdrivelse, og til den niende utgaven av Cook It Raw har han valgt å legge arrangementet til Norge. Da jeg snakket med ham var han nettopp kommet tilbake fra øya Storfosna i Trondheimsfjorden der han hadde vært sammen med internasjonale superchefer som Albert Adrià (elBarri, les mitt intervju med ham her), André Chiang (Restaurant André i Singapore) og Benito Molina (Manzanilla i Mexico), og norske og nordiske toppnavn som Sven Erik Renaa (Re-Naa i Stavanger), Heidi Bjerkan (Credo i Trondheim), Mikael Svensson (Kontrast i Oslo), Magnus Ek (Oaxen utenfor Stockholm) og Torsten Vildgaard (Studio i København).

Når alle samles på nytt i Norge i august er det for å presentere retter som de parvis har komponert med basis i unike norske råvarer, og nå kan du få et visuelt inntrykk av prosjektet gjennom denne videoen som nettopp er lansert. Følg med på hjemmesiden Cook It Raw for flere oppdateringer. Dette blir spennende!