Flyruten Oslo-Billund er morsom. Turen tar en drøy time i en liten maskin av typen Dornier 328-300, og selskapet er lille Sun Air. På den korte tiden rekker den ene flyvertinnen å servere et måltid bestående av snacks og drikke, en liten rett, kaffe eller te, og attpåtil dessert. Da jeg fløy hjem fra Billund for et par år siden fikk jeg valget mellom cognac og Baileys til kaffen, og ble simpelthen nyforelsket i sistnevnte.

Nå sitter jeg her igjen – med Baileys. Sidemannen min, en engelsk forretningsmann, takker først nei til avec, men han hadde ikke fått med seg at de hadde Baileys, og når han ser hva jeg plutselig sitter med i hånden tar han en selv, snur seg mot meg og sier på kameratslig og guttaktig vis, «It’s a bit of a girl’s drink, innit?» Det kan jeg bekrefte, samtidig som jeg legger til at min kone latterliggjør meg for min hang til Baileys. Mens jeg skriver dette sitter hun samtidig i en middag der det serveres whiskey til maten, men det får bare være. Vi gutta foretrekker Baileys. En gang iblant da.