…kan det like godt bli disse.

I denne litt underlige serien min her på bloggen som vi godt kan kalle «Hvis du bare skal spille ti»-serien har jeg tidligere publisert lister med Rolling Stones og ABBA. Det er kanskje ikke så rart det har oppstått noen misforståelser rundt disse listene. De er hverken «ordenlige» 10 på topp-lister eller gjennomtenkte deep cut-lister, men noe midt imellom. Når jeg nå også legger ut en liste med ti feiende flotte Bruce Springsteen-låter er det sikkert noen som ikke engang klarer å lese så langt som hit i teksten, hvis de i det hele tatt leser et ord, og uten mer om og men vil anklage meg for å være en kunnskapsløs tulling med ræva smak. Be my guest.

Det eneste jeg vil med denne spillelisten er å vise at Bruce Springsteens katalog er stor og variert og at den skjuler gull både her og der, og derfor disse ti sangene som nesten kan se ut som de er tilfeldig valgt. Du kan trygt si at The River rommer enda bedre låter enn «Point Blank» og at det er spor på Born In The U.S.A. som er adskillig sterkere enn «Bobby Jean», men det er like fullt to sanger jeg er utrolig glad i. Kanskje virker det også meningsløst for enkelte å ta frem musikk fra senere album som Magic og Western Stars og samtidig utelukke Greetings From Asbury Park, N.J. og Nebraska, men jeg digger «Last To Die» og «Moonlight Mile». Det er to veldig gode låter som kanskje ikke så mange er oppmerksomme på. Samtidig tror jeg ikke jeg klarer å lage en Springsteen-spilleliste uten «Thunder Road», en av hans aller mest kjente sanger. Jeg mener – i mer eller mindre fullt alvor – at det er verdens beste sang, og synes liveversjonen fra London i 1975 overgår studioversjonen. Bedre blir det liksom ikke, og derfor har jeg valgt å legge den først på spillelisten.

Jeg håper og tror at dette beskjedne utvalget av Bruce Springsteen-låter vil være til glede for flere enn meg. Vil du heller høre dine ti favorittlåter, er det bare å gjøre det. Dette er altså min liste med ti låter jeg digger, intet mer, intet mindre. God fornøyelse!