…kan det like godt bli disse. I dag fikk jeg av en eller annen grunn et voldsomt behov for å høre Rolling Stones. Det var den typen innskytelse man får av og til, sånn «Nå fikk jeg jommen lyst til å høre London Calling» eller «Skulle man hørt litt Pet Shop Boys i dag, tro?», men denne solfylte formiddagen et sted i Oslo by var det altså «Nå MÅ jeg høre noe Stones!»

Da fant jeg frem «She’s So Cold» fra 1980-albumet Emotional Rescue, en av de tidligste Stones-låtene jeg forelsket meg i, ung som jeg er (!), og det ene tok det andre. I en forholdsvis lite gjennomtenkt fei satte jeg sammen en spilleliste med fattige 10 Stones-låter valgt ut nokså tilfeldig, men likevel – hvilke låter!

Jeg åpner listen med en heidundrende kul liveversjon av «Under My Thumb» fra 1982-plata Still Life som jeg alltid har likt spesielt godt, mens resten er klassiske studioopptak, noen mer kjente enn andre. Her er struttende «Sympathy For The Devil» fra Beggars Banquet (1968), totalt allsangvennlige «Shine A Light» fra Exile On Main St. (1972), supergroovy «Fingerprint File» fra It’s Only Rock ‘n’ Roll (1974), episke «Melody Motel» fra Black And Blue 1976), sløye «Slave» fra Tattoo You (1981) og noen få til.

Dette er altså ikke noe forsøk på å lage noen best of-liste, men ti intenst kule låter som på forskjellige måter viser hvor utrolig coole Mick Jagger, Keith Richards og deres medsammensvorne er. God fornøyelse!