Da er 2021 historie, og årets siste måned var som normalt forholdsvis fredelig rent utgivelsesmessig i forhold til de øvrige 11. Før julefreden senker seg er det lenger mellom de store utgivelsene enn normalt, og det er sant å si ganske deilig med et slags pusterom. Det er i grunnen en måned der man har mer enn nok annet å gjøre enn å forholde seg til ny musikk.

Det har selvsagt kommet en god del fint, også det helt som normalt, men Bryan Adams’ «Kick Ass» var nok den store overraskelsen. At den kanadiske superstjernen som sjelden gir ut noe som er mer enn midt på treet kliner til med en så tøff låt er helt mot normalt. En låt som feirer rock’n’roll og det å spille i band med en slik entuasiasme bare applauderes, og jeg tror faktisk ikke jeg har hørt Adams i bedre form siden 80-tallet.

Her er noen av de øvrige navnene jeg har satt størst pris på i desember 2021: Spidergawd, The Delines, Egil Olsen, Raph Regan, Jack Stillwater, Jonas Ledang, Doddo & Ørjan Matre, Team Me, Neil Young & Crazy Horse, Elvis Costello & The Imposters, Svart Fredag, Madrugada, Trond Granlund, Ingeborg Oktober, North Mississippi Allstars, Chip Taylor, Alicia Keys, John Mellencamp, The Explorers Club, Khruangbin & Leon Bridges, Jarle Skavhellen, Fangst, KitFai, Elvstrøm, Astrid S & Dagny, Trygve Skaug & Jenny Zett, Simon Field, Wet Leg, Phoebe Bridgers, Josh Rouse, Thundercat, Sindre Tysdal & Sarah Nadine, Erik Moll og Cacadou.

Her er musikken. God fornøyelse!