Det kan være krevende å finne gode hoteller i London, iallfall til en forholdsvis hyggelig pris. Jeg har ikke tall på alle de trange, små, kjipe hotellrommene jeg har bodd i her, med vegg-til-vegg-tepper overalt, inkludert på badet, og elendig luftkvalitet. Det hippe Ace Hotel Shoreditch er muligens ikke det rimeligste alternativet, men det er litt av et overnattingssted!

Ace Hotels er en liten kjede med utspekulert kule overnattingssteder rundt i verden. Det første Ace Hotel åpnet i Seattle, Washington i 1999 da tre kompiser kjøpte og ominnredet et rehabiliteringshus. De rettet seg mot «den kreative» klassen (les: hipstere), og i 2006 åpnet Ace sitt andre hotell i Portland, Oregon. Det er her hovedkontoret ligger i dag, og herfra har de ekspandert til Palm Springs, New York, Los Angeles, Pittsburgh, Chicago, New Orleans, Panama City – og London.

Foto: Ace Hotel Shoreditch
Inngangspartiet ser fredelig ut nå, men på kveldstid er det full rulle her. Foto: Ace Hotel Shoreditch

Londonhotellet åpnet i 2013 og ligger i den historiske – og trendy – bydelen Shoreditch. Det er kort vei både til spennende Brick Lane og det hyggelige Old Spitalfields Market. Hotellet er dessuten omgitt av et høyt antall gode restauranter, kule butikker og mye mer. Shoreditch er simpelthen et utrolig trivelig strøk fullt av kreative mennesker, et stykke vekk fra hektiske og turistifiserte West End. Selvsagt er det turisme også her, men det er ikke snakk om de samme mengdene. I Shoreditch er det like mye londonbeboere som kommer for å henge som det er turister, og nabolagsfølelsen er sterk.

Les også: Mine 25 favorittrestauranter i Barcelona

Ace Hotel Shoreditch kan skilte med egen restaurant, bar på toppen i syvende etasje og kaffebar/cocktailbar i resepsjonen. Det er full fest på kveldstid, men rommene er langt unna støyen og godt lydisolert. En avdeling av Sister Ray Records, en av de historiske platebutikkene i Soho, har egen avdeling i nabolokalet. Ansatte herfra gjester rett som det er som DJer.

Foto: Ace Hotel Shoreditch
Den lekre lobbybaren. Foto: Ace Hotel Shoreditch

Beliggenheten på Shoreditch High Street er mildt sagt supersentral i forhold til alt som skjer i strøket, og det er 15 minutters gange eller en kjapp busstur ned til knutepunktet Liverpool Street Station. Derfra har du kort vei inn til det London de fleste kjenner, men bor du først her i Øst-London bør du utforske strøket og muligens bare la West End være. Du blir ikke ferdig med Shoreditch og tilstøtende Hoxton (begge del av Hackney) på en, to, tre. Her kan du bruke mye tid og spise veldig mye god mat rundt omkring.

Les også: HellesKitchens guide til The Clove Club, verdens 26. beste restaurant rundt hjørnet for hotellet

Foto: Helle Øder Valebrokk
Fantastisk mat på The Clove Club, et par hundre meter fra hotellet. Foto: Helle Øder Valebrokk

Servicen er også veldig god på hotellet. De ansatte er vennlige og svært hjelpsomme, og du får den litt gode følelsen av å komme «hjem». Ace er kanskje en kjede, men det er en kjede med sjel og personligheter.

Hotellrommene er individuelt innredet med morsomme detaljer, og rommet vårt var utstyrt med en kassegitar. Riktignok var den ustemt så det holdt, men det lot seg raskt ordne. Det var rent så jeg ga meg i kast med å spille Richard Hawleys «Hotel Room», men jeg ble raskt påminnet mine begrensede ferdigheter. Andre rom igjen er utstyrt med platespillere og et utvalg vinyl. Er du ikke fornøyd med utvalget har de flere plater til låns i resepsjonen.

Foto: Helle Øder Valebrokk
Hotellrommet vårt var utstyrt med denne ustemte gitaren. Foto: Helle Øder Valebrokk

Prisen da? I skrivende stund får jeg opp «fra 1401 kroner» på hotels.com, men det blir fort dyrere enn som så. Sjekk gjerne forskjellige søkemotorer, eller gå rett til hotellets hjemmeside. Det er ofte vel så lurt, og da kan du se nærmere på de forskjellige romtypene og fasilitetene for øvrig. Etter å ha bodd både her og på Ace i New York er jeg iallfall ikke i tvil om hva jeg synes: Ace har dødskule hoteller!

Les også: Hotelltips i Göteborg