Få artister har hatt like stor påvirkningskraft og innflytelse som Bruce Springsteen. I dag er det 70 år siden Bruce Frederick Joseph Springsteen kom til verden i Long Branch, New Jersey, og det markeres selvsagt også her på bloggen. Jeg bare MÅTTE lage en spilleliste med Springsteens 70 beste låter, men det var adskillig lettere sagt enn gjort. Det hadde vært helt på sin plass å dytte inn hele Born To Run, hele Darkness On The Edge Of Town, så å si hele The River, hele Nebraska og hele Born In The U.S.A., men da hadde det ikke vært plass til mye annet. Derfor har jeg med hard hånd valgt vekk låtene fra disse platene som jeg setter minst pris på, til fordel for spor fra mindre essensielle album. Det er selvsagt plenty fantastiske låter spredd utover hans øvrige produksjon, og det å gi seg på 70 var i grunnen litt tungt.

Men milde himmel, så bra denne listen dermed også er, med 70 kresent utvalgte Bruce Springsteen-perler av det helt eviggrønne kaliberet, inkludert flere blinkskudd fra årets plate Western Stars, hans beste på år og dag. Husk for all del også at dette er mine favoritter. Jeg tar for gitt at så godt som alle med et forhold til Springsteen vil mene jeg har valgt helt feil, men i så fall må dere bare leve med det eller lage egne lister. Det de fleste likevel bør kunne enes om er at alt her – eller så godt som alt – holder skyhøy kvalitet.

Strengt tatt er det svært få artister jeg setter større pris på enn Bruce Springsteen. Det har vært en fest å følge ham, og festen er slett ikke over. Det er kake igjen. Snart skal han på nytt i studio med E Street Band og med påfølgende turné. Det er neppe et ellevilt tips at han kommer tilbake til Norge i den anledning. Her er det bare å glede seg, men før det: Gratulerer med dagen, kjære Bruce!

Sjekk også: Den fantastiske debutplaten til Louien – årets vakreste?