Det er den dagen igjen, Valentine’s Day eller, på norsk, valentinsdagen. Lik den eller ikke, og si gjerne noe nedsettende om handelsstanden om det gjør deg lykkelig, men det er da virkelig ikke så mye å utsette på en dag som feirer kjærligheten, eller hur? Det er nok elendighet i verden, og valentinsdagen representerer i stedet noe som er godt.

Utallige er de artistene som har skrevet og spilt inn sanger om kjærligheten, mange av dem smertefulle og vonde, men også ganske mange håpefulle og glade. I dag konsentrerer vi oss om sistnevnte kategori. Jeg har samlet i alt 100 sanger i en hendig liten spilleliste skreddersydd for svermeriske tilbøyeligheter. Flere av sangene handler om jakten på kjærligheten eller drømmen om den, mens andre igjen utelukkende feirer den.

Jeg åpner og avslutter med rene valentinslåter, henholdvis Steve Earles ydmyke «Valentine’s Day» og Nicos skjellsettende versjon av Rodgers og Harts eviggrønne «My Funny Valentine». Du kan også høre Frank Sinatra og Ella Fitzgerald, The Beatles og The Beach Boys, deLillos og Dumdum Boys, Thin Lizzy og Def Leppard, Bruce Springsteen og Tom Petty. Og 88 andre. Da er det vel ikke så mye mer å mase med, annet enn å ønske god valentingsdag. Bruk den riktig!

Sjekk også: Den store kyssespillelisten