Jeg ser av yr.no at det er godvær hjemme. Vel, det er det ikke i München dit jeg har forflyttet meg. Utover morgenkvisten har jeg med stigende gru hørt lyden av biler som kjører gjennom regn utenfor hotellvinduet mitt, og på bildet over ser du synet som møtte meg da jeg dro for gardinene. Riktignok har jeg slått bildet i svart-hvitt for å understreke at dette virkelig er gråvær, men likevel. Jeg er her for å lage reisereportasjer med kamera over skulderen, og da funker rett og slett dette været fryktelig dårlig.

Jeg finner heldigvis stor trøst i min etter hvert usedvanlig omfangsrike regnspilleliste. Opprinnelig laget jeg en liste på 250 titler i sommer da jeg virkelig savnet regn. «Spilleliste for oss som ønsker regnet velkommen», var undertittelen. Vel, jeg er ikke blant dem akkurat i dag, skal innrømmes.

Det tok ikke stort mer enn en halv time – eller kanskje det var et par dager – før min gode venn Johnny Liadal i Haugesund (eller var det hans alter ego Johnny Hazard?) kvitterte med ytterligere 250 låter som jeg ikke hadde med på listen, så da valgte jeg å utvide den med disse. Ytterligere noen er kommet til i etterkant, og per nå teller listen hele 549 sanger om regn. Jeg regner (unnskyld…) med at det kan komme til flere, og gi meg gjerne innspill. (En oppfordring i den anledning: For meg uvisst hvorfor er det mange som bare får opp de 100 første låtene på telefonene sine, så se om du ikke kan få opp hele listen før du klager over at The Blue Niles «Tinseltown In The Rain» eller Hall & Oates’ «Lady Rain» ikke er med. De er der.)

Og nå, nyt solen eller oppholdsværet der du er. Jeg skal ut i regnet. Her er musikken:

Sjekk også: Protestfestivalen Spessial