Forestill deg en verden uten «Hey Jude», «Let It Be», «She Loves You», «Strawberry Fields Forever», «Ticket To Ride», «All You Need Is Love»… eller «Yesterday». Det er premisset for Danny Boyles nye film Yesterday, med manus av den enestående Richard Curtis. Dette jo bli morsomt.

Film er gjerne drømmer omgjort til et par timers underholdning, fiksjon. Ta det med i betraktningen når du nå får vite hvordan det har seg at ingen noensinne har hørt om The Beatles i den nye filmen som vil få premiere i september. Samtidig som verden mister all strøm i en total blackout havner den unge musikeren og låtskriveren Jack Malik (spilt av Eastenders‘ Himesh Patel) i en bussulykke som gjør ham bevisstløs og slår ut to fortenner. Der resten av verden på uforklarlig vis får slettet The Beatles og hele deres omfangsrike sangkatalog fra den kollektive hukommelsen, er Jack den eneste som blir spart – og som husker og elsker alle disse sangene.

Wham, bam, thank you, Mam! Med det kan det se ut som ting vil bli lysere for den aspirerende musikeren som til nå ikke har kommet noen som helst vei og aller helst vil legge den ikke-eksisterende karrieren på hylla. Armert med sanger som «Let It Be», «Yesterday» og «Hey Jude» («Hey Dude»?), tar det seg kraftig opp for Jack, for hvem kan vel motstå så gode låter? I en strålende morsom tre minutter lang trailer får vi klipp fra filmen, og ser ikke dette artig ut så vet ikke jeg. Richard Curtis, som er kjent for å ha skrevet manus til blant annet Four Weddings And A Funeral, Notting Hill, Love, Actually og The Boat That Rocked har alltid viet plass til musikk i filmene sine, og Danny Boyle har ved flere anledninger benyttet musikk med stort hell i filmene sine, ikke minst i Trainspotting.

Sjekk traileren her:

Se også: De 25 beste Beatles-låtene