I fjor høst holdt jeg og noen gærne venner på noe aldeles innmari på Facebook og laget seriøse spillelister med favorittlåtene våre fra de forskjellige tiårene der popmusikken har fått regjere. Jeg tenkte som så at de listene kan leve et videre liv her i den grad noen er interessert – og det tror jeg faktisk mange er. Jeg har tidligere lagt ut det beste fra 00-tallet og 90-tallet, og nå synes jeg tiden er moden for en 80-tallsrevival her på bloggen. Det har vært ett kriterium her, og det er prinsippet en låt per artist. En annen ting er at siden vi laget disse listene i WiMP (jeg gjorde det iallfall), måtte de være tilgjengelige der, nå har jeg laget listen i Spotify i stedet. Likevel, Peter Gabriel er ingen av stedene så han er ikke med åkkesom.

Dette er derfor mine 100 favorittlåter fra 80-tallet sånn rent bortsett fra at enkelte artister som for eksempel Prince, The Smiths og Prefab Sprout kunne sneket seg inn på flere plasser om vi ikke hadde hatt enlåtsregelen. Håper du synes det er en del fint her – det gjør jeg!